Hoppa till innehåll

Dr Wigardhs gata

Blåelden, Dr Wigardhs gata 2

Huset

Studentbostadshuset Blåelden ligger nära träningsanläggningen Fysiken, med närhet till ett grönområde för dig som vill promenera eller springa. Chalmers Campus Johanneberg ligger endast en kort promenad bort. I närheten ligger en busshållplats, med buss som tar dig direkt till Korsvägen samt Brunnsparken. Att cykla ner till centrala Göteborg tar endast ett par minuter. På Gibraltargatan 80 finns även en pool som alla som bor via Chalmers Studentbostäder har tillgång till.

Lägenhetstyper

Boyta Antal Beskrivning Månadshyra inkl.tillägg/mån1
27,1 m2 68 st 1 rum och kokvrå 5 782 kr
45,8-49,5 m2 16 st 2 rum och kök 7 926 – 8 492 kr

1 Månadshyran per månad varierar beroende på storleken på lägenheten

Hyran ovan gäller för 2024 och standardlägenheter som är omöblerade.

I denna fastighet tillämpar vi IMD läs mer om hur det fungerar här.
OBS! i denna fastighet tillämpas endast El avräkning då vi saknar varmvattenmätning i dagsläget!

Läs mer om individuell mätning och debitering av el och varmvatten:

Månadshyra

Som hyresgäst aviseras du en hyra varje månad. Detta gör att kostnaden blir förutsägbar och tydlig vad du får och vad du ska betala. Hyran löper över 12 månader.

I grundhyran ingår hyran för lägenheten samt uppvärmning och vatten.

Utöver grundhyran tillkommer internetuppkopplingen, samt en obligatorisk avgift till Förtroenderådet, dessa uppgår för närvarande till 150 kr/månad. Alla lägenheter har ett bredband på 1000 Mbit.

Möblemang, vitvaror och inventarier

Lägenheterna är omöblerade. Köken innehåller spis med ugn och kyl och frys, badrummen är helkaklade med toalett och dusch. Lägenheterna har fransk balkong, med ett fåtal undantag som har vanlig balkong eller uteplats.

Förråd

Det finns förråd till samtliga lägenheter i huset. Det är även möjligt att hyra ett förråd separat.

Cykel- och bilparkering

Låst cykelparkering finns i källaren för hyresgästerna, utanför huset finns det cykelställ för besökande. Det finns ingen specifik bilparkering avsedd för hyresgäster eller besökare.

Tvättstugor

I huset finns tre tvättstationer bestående av tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp. Dessa är bokningsbara via Mina Sidor eller utanför respektive tvättstuga, med tillgång dygnet runt.

Postfack

Postfack finns direkt innanför entrén för studentbostäderna.

Återvinning och avfallshantering

Som hyresgäst kan du sortera ditt avfall i ett återvinningsrum i anslutning till huset. Här kan du sortera exempelvis wellpapp, plast samt hushållsavfall.

Din Bovärd

Din bovärd heter Mattias Dahlin och det är han som har hand om felanmälningar och besiktningar i ditt hus. Felanmälningar gör du via Mina Sidor.