Hoppa till innehåll

Gibraltargatan 84-92

Huset

Detta studentbostadshus ligger nära träningsanläggningen Fysiken, med närhet till ett grönområde för dig som vill promenera eller springa. Det är gångavstånd till Chalmers Campus Johanneberg samt till livsmedelsaffär och busshållplats, som tar dig direkt till Korsvägen samt Brunnsparken. På Gibraltargatan 80 finns även en pool som alla som bor via Chalmers Studentbostäder har tillgång till. Under 2012 genomfördes en omfattande renovering av befintliga lägenheter samt att det byggdes på två våningar med helt nya lägenheter.

Lägenhetstyper

Boyta Antal Beskrivning Månadshyra inkl.tillägg1
18-24 m2 298 st 1 rum och trinettkök 4 009 – 5 040 kr
24-38 m2 22 st 1 rum och kokvrå 5 040 – 7 391 kr
28 m2 21 st 2 rum och trinettkök 5 349 – 5 450 kr
36-38 m2 53 st 2 rum och kök 6 390 – 7 391 kr
38 m2 24 st 3 rum och kök 7 791 kr

Hyran ovan gäller för 2024 och standardlägenheter som är omöblerade.

Masterslägenheter/korttidskontrakt är möblerade enligt länken nedan.
Klicka här för att läsa om möblering av Masterslägenheter/Korttidskontrakt.

1 Månadshyran per månad varierar beroende på storleken på lägenheten.

I denna fastighet tillämpar vi IMD läs mer om hur det fungerar här.

Läs mer om individuell mätning och debitering av el och varmvatten:

Månadshyran

Som hyresgäst aviseras du en hyra varje månad. Detta gör att kostnaden blir förutsägbar och tydlig vad du får och vad du ska betala. Hyran löper över 12 månader.

I grundhyran ingår hyran för lägenheten, eventuellt förråd samt uppvärmning.

Utöver grundhyran tillkommer internetuppkopplingen, samt en obligatorisk avgift till Förtroenderådet, dessa uppgår för närvarande till 150 kr/månad. Alla lägenheter har ett bredband på 1000 Mbit.

Möblemang, vitvaror och inventarier

Lägenheterna är omöblerade. I varje lägenhet finns det kombinerad kyl & frys, badrummen är helkaklade med toalett och dusch. Trinettköken har separat bänkugn och två spisplattor. Lägenheterna med ett kök innehåller ett komplett kök.

Förråd

Förråd finns att hyra, vid eventuell hyra av förråd tillkommer en avgift på din hyresavi. Till de nybyggda lägenheterna ingår förråd.

Cykel- och bilparkering

Cykelparkering finns utanför huset under tak för hyresgäster och besökande. Bilparkering, för hyresgäster och besökare, finns i anslutning till Emilsborg.

Tvättstugor

På Gibraltargatan 84, 86 samt 92 finns gemensamma tvättstugor med tvättstationer bestående av tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp. Dessa är bokningsbara via Mina sidor eller utanför tvättstugan, med tillgång dygnet runt.

Postfack

Postfack finns i rum utanför entréerna.

Återvinning och avfallshantering

Som hyresgäst kan du sortera ditt avfall i nära anslutning till huset. Molokstation för restavfall och matavfall finns vid Gibraltargatan 82. Det finns även ett Miljöhus vid Gibraltargatan 94. Där kan du sortera kartong, farligt avfall och grovsopor.

För övrig sortering av förpackningar hänvisar vi till kommunens återvinningsstation som finns bakom Gibraltargatan 94.

Lägenheter för internationella masterstudenter

De lägenheter som är tillägnade internationella master studenter annonseras inte ut på hemsidan. De administreras separat av Studentcentrum i samarbete med oss. Vi väljer inte vilka som ska erbjudas ett kontrakt för masterlägenheter, istället informerar Studentcentrum vilka vi ska erbjuda en lägenhet.

Internationella master studenter som ska studera på Chalmers behöver registrera er i vår bostadskö, vilket ni gör via denna länk.

Din Bovärd

Din bovärd heter Robert Wahlström och det är han som har hand om felanmälningar och besiktningar i ditt hus. Felanmälningar gör du via Mina Sidor.