Störningar

 

I ett flerbostadshus bor människor som har olika vanor och dygnsrytm, detta kan ibland leda till att någon blir störd. Vi ber er därför att visa hänsyn till era grannar. Efter klockan 22 ska det vara tyst i husen.

Om du har en granne som stör så är det ett bra första steg att prata med din granne då denne kanske inte är medveten om att den stör, exempelvis om den spelar för hög musik. Om detta inte hjälper eller din granne stör flertalet gånger kan du ringa Störningsjouren. Vår störningsjour är öppen mellan klockan 22.00 och 05.30 alla dagar och nås på telefonnummer 031-772 97 97. Vi debiterar den som orsakat utryckningskostnaden, för närvarande kostar störningsutryckning 1500 kr per gång.
 
Som hyresgäst ansvarar du inte bara för att du själv inte stör dina grannar, utan även att dina gäster, husdjur eller någon som utför arbete på din bekostnad i din bostad inte stör. Tänk även på att ditt boende inte bara består av din lägenhet, utan även gemensamma utrymmen som tvättstuga, korridor och uteplatser.
Se till att du stänger entrédörrar, källardörrar eller andra dörrar till gemensamma utrymmen. Lås även din cykel ordentligt, det kan även vara en god idé att investera i ett ordentligt lås. Tyvärr blir flera cyklar stulna varje dygn i Göteborg. Därav är det bra att skriva upp ramnumret på din nyckel ifall den blir stulen, det blir då enklare för polisen att identifiera din cykel. Märka föremål är även mindre stöldbelägna, så märk dem exempelvis med ditt namn.
 
På grund av brandrisk är det förbjudet att grilla på balkonger, terrasser eller liknande. Vi hänvisar istället till de märkta grillplatserna som finns på våra uteplatser.