Visa hänsyn

 

I ett flerbostadshus bor människor som har olika vanor och dygnsrytm, detta kan ibland leda till att någon blir störd. Vi ber er därför att visa hänsyn till era grannar. Efter klockan 22 ska det vara tyst i husen.

Som hyresgäst ansvarar du inte bara för att du själv inte stör dina grannar, utan även att dina gäster, husdjur eller någon som utför arbete på din bekostnad i din bostad inte stör. Tänk även på att ditt boende inte bara består av din lägenhet, utan även gemensamma utrymmen som tvättstuga, korridor och uteplatser.

Om du har en granne som stör så är det bra att prata med din granne. Om detta inte hjälper eller din granne stör flertalet gånger kan du ringa Störningsjouren. Vår störningsjour är öppen mellan klockan 22.00 och 05.30 alla dagar och nås på telefonnummer 031-772 97 97. Vi debiterar den som orsakat utryckningskostnaden, för närvarande kostar störningsutryckning 1500 kr per gång.

Trygghet

Se till att du stänger entrédörrar, källardörrar eller andra dörrar till gemensamma utrymmen. Lås även din cykel ordentligt, det kan även vara en god idé att investera i ett ordentligt lås. Tyvärr blir flera cyklar stulna varje dygn i Göteborg. Därav är det bra att skriva upp ramnumret på din nyckel ifall den blir stulen, det blir då enklare för polisen att identifiera din cykel. Märka föremål är även mindre stöldbelägna, så märk dem exempelvis med ditt namn.

På grund av brandrisk är det förbjudet att grilla på balkonger, terrasser eller liknande. Vi hänvisar istället till de märkta grillplatserna som finns på våra uteplatser.

Hemförsäkring

Som hyresgäst hos oss är det ett krav att du har en giltig hemförsäkring under hela hyresperioden. Detta är för din trygghet, ifall olyckan skulle vara framme är en hemförsäkring räddaren i nöden! Hemförsäkringen täcker skador på saker du har i bostaden, i förrådsutrymmen eller om din cykel blir stulen. Hör med din studentkår ifall de har något försäkringsbolag att rekommendera, då din kår kan ha samarbete med något försäkringsbolag vilket kan ge dig ett lägre pris.