Hoppa till innehåll

Störningar

I ett flerbostadshus bor människor som har olika vanor och dygnsrytm, detta kan ibland leda till att någon blir störd. Vi ber dig därför att visa hänsyn till dina grannar. Efter klockan 22 ska det vara tyst i husen.

Om du har en granne som stör

Om du har en granne som stör så är det ett bra första steg att prata med din granne då denne kanske inte är medveten om att den stör, exempelvis om den spelar för hög musik. Om detta inte hjälper eller din granne stör flertalet gånger kan du ringa störningsjouren. Vår störningsjour är öppen mellan klockan 22.00 och 05.30 alla dagar och nås på telefonnummer 031-772 97 97. Vi debiterar den som orsakat utryckningskostnaden, för närvarande kostar störningsutryckning 1500 kr per gång.

Som hyresgäst ansvarar du inte bara för att du själv inte stör dina grannar, utan även att dina gäster, husdjur eller någon som utför arbete på din bekostnad i din bostad inte stör. Tänk även på att ditt boende inte bara består av din lägenhet, utan även gemensamma utrymmen som tvättstuga, korridor och uteplatser.