Visa hänsyn

 

I flerbostadshus är det viktigt att man visar hänsyn och respekterar sina grannar. Tänk därför på att ljud från din lägenhet, korridoren, trapphuset eller uteplatsen kan vara störande för andra. Efter klockan 22 ska det vara tyst i husen.

Du och dina gäster

Som hyresgäst ansvarar du inte bara för att du själv inte stör. Du har också ansvar för övriga hushållsmedlemmar, dina gäster, husdjur, besökare och personer som utför arbete på din bekostnad inne i bostaden.

Störningsjour

Vår störningsjour är öppen mellan klockan 22.00 och 05.30 alla dagar och nås på telefonnummer 031-772 97 97. Vi debiterar den som orsakat utryckningskostnaden. För närvarande kostar störningsutryckning 1500 kr per gång.

Visa hänsyn om gemensamma utrymmen

Ditt boende består inte bara av din lägenhet. Tänk på att också visa hänsyn och vara försiktig om de gemensamma utrymmena, exempelvis tvättstugorna och utrustningen där, trapphus, entréer och gemensamma rum samt uteplatser, rabatter, grillar, bord och stolar. Förstörelse i allmänna utrymmen kostar mycket pengar som till slut också blir en gemensam kostnad för våra hyresgäster via hyran

Se till att dörrarna är låsta

Lämna inte entrédörrar, källardörrar eller andra dörrar till gemensamma utrymmen olåsta.

Grillning

På grund av brandrisk är det inte tillåtet att grilla på balkonger, terrasser eller dylikt. Använd de grillplatser som finns på våra uteplatser.

Inbrott och stölder

Det stjäls många cyklar per dygn i Göteborg. Märk därför din cykel och skriv upp ramnumret. Om olyckan skulle vara framme har du större chans att hitta din cykel om den finns i polisens förråd för stulna cyklar.

Märkta föremål är svårsålda

Ett bra sätt att göra sina saker mindre stöldbegärliga är att märka dem med namn och personnummer.

Hemförsäkringen – en räddare i nöden

Som kontraktsinnehavare är du själv ansvarig för ditt hem. Det betyder att du är ersättningsskyldig om din bostad blir skadad eller om annans egendom skadas genom till exempel vattenläcka eller brand. Det gäller oavsett om det är du själv, medlemmar i ditt hushåll eller gäster till dig som orsakat skadan. Även när du hyr ut i andra hand är ansvaret ditt. Hemförsäkringen täcker också skador på saker du har i bostaden, i förrådsutrymmen eller om din cykel blir stulen.