Hoppa till innehåll

Gibraltar Guesthouse

Huset

Precis intill Chalmers Campus Johanneberg, på Gibraltarvallsvägen 2, ligger detta studentbostadshus. Fördelade på 6 våningsplan finns 100 studentlägenheter, med busshållplats precis utanför samt kort cykeltur till centrum. Gibraltar Guesthouse riktar sig främst till internationella masterstudenter samt gästforskare på Chalmers tekniska högskola. Som hyresgäst får du även tillgång till en gemensam pool som ligger i Emilsborg, på Gibraltargatan 80, vilket är inom gångavstånd.

 

Denna video filmades hos en av våra hyresgäster på Gibraltar Guesthouse. Videon gjordes av “We are Chalmers”. Vårt syfte med att dela filmen är som visning av lägenheten. Alla lägenheter på Gibraltar Guesthouse är lika stora och har samma planlösning även om den kan vara inverterad beroende på var i huset den ligger.

 

Lägenhetstyper

Boyta1 Antal Beskrivning Totalhyra inkl.tillägg1 Planlösning2
28 m2 100 st 1 rum och kök 6 037 SEK (6 101 inkl. moms)

1 Tillägg avser avgift till förtroenderådet, internet, möblemang, el och varmvatten. Observera att kostnaderna baseras på din förbrukning och därmed kan totalhyran se olika ut från månad till månad.
2 Beroende på var i huset lägenheten ligger kan planlösningen skilja sig lite.

Hyran ovan gäller för 2024.

Månadshyra

Som hyresgäst aviseras du en hyra varje månad. Detta gör att kostnaden blir förutsägbar och tydlig vad du får och vad du ska betala. I tabellen nedan ser du vad som ingår i din månadshyra.

Hyra för bostaden 5 305 SEK
Internet 165 SEK
Möblemang 300 SEK
El* 160 SEK
Varmvatten* 97 SEK
Förtroenderådet 10 SEK
Månadshyra 6 037 SEK

 

*El och varmvatten debiteras i hyresavin men beloppet för varmvatten och el baseras på din förbrukning. Använder du mer än schablonbeloppet, som du ser i tabellen ovan, läggs det till på din hyresavi efter ca 2 månader. Men om du använder mindre än det schabloniserade beloppet kommer detta belopp att dras av efter ca 2 månader. Observera att 25% Moms tillkommer på El och varmvatten och beräknas på avin, i detta exempel blir momsen 64 kr ((160+97)*0,25) Beloppet på hyresavin blir då 6037+64 =6101 kr.

I denna fastighet tillämpar vi IMD läs mer om hur det fungerar här.

Läs mer om individuell mätning och debitering av el och varmvatten:

Möblemang, vitvaror och inventarier

Lägenheterna är möblerade. I varje lägenhet finns det säng, köksbord, stolar, fåtölj, sängbord och belysning. I köket finns spis, ugn, kyl/frys samt köksfläkt. Chalmers har gjort en visning av lägenheten, som du kan se ovan.

Förråd

Inuti varje lägenhet finns ett förråd där det även finns plats för eventuell cykel.

Cykel-och bilparkering

Cykelförråd finns inuti varje lägenhet. Det finns ingen bilparkering som är avsedd för boende utan vi hänvisar till närliggande parkeringsplatser eller gator.

Tvättstugor

På plan 1 ligger gemensam tvättstuga med tre tvättstationer bestående av tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp. Dessa är bokningsbara utanför tvättstugan med tillgång dygnet runt. Vi har även tagit nästa steg mot en miljövänligare vardag har nu automatisk tvättmedelsdosering i samtliga tvättmaskiner. Det innebär att tvättmaskinerna kommer att bistå med tvättmedel och du kan inte längre hälla i eget tvättmedel. Det är inte heller möjligt att hälla i sköljmedel.

Postfack

Postfack finns direkt innanför entrén för studentbostäderna.

Återvinning och avfallshantering

Som hyresgäst kan du sortera ditt avfall i direkt anslutning till huset i ett återvinningsrum. I återvinningsrummet finns instruktioner om var du ska slänga respektive avfall.

Lägenheter för gästforskare och internationella masterstudenter

Forskarlägenheter och de lägenheter som är tillägnade internationella master studenter annonseras inte ut på hemsidan. De administreras separat av institutionen International Staff Mobility Office at Chalmers (ISMO) och Studentcentrum i samarbete med oss. Vi väljer inte vilka som ska erbjudas ett kontrakt för forskar- eller masterlägenheter utan ISMO och Studentcentrum informerar vilka vi ska erbjuda en lägenhet.

Forskare på Chalmers ska kontakta ISMO för att ställa er i bostadskö samt för frågor. Ni behöver även registrera er i vår bostadskö, vilket ni gör via denna länk.

Internationella master studenter som ska studera på Chalmers behöver registrera er i vår bostadskö, vilket ni gör via denna länk.

Din bovärd

Din bovärd heter Michelle Monteiro och det är hon som har hand om felanmälningar och besiktningar i ditt hus. Felanmälningar gör du via Mina Sidor.