Uppsägning och utflyttning

 
 
När du ska flytta ut är det mycket att tänka på, därför har vi samlat all informtion du behöver på denna sida! Om du har fler frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig. Vår kundmottagning finns på Gibraltargatan 82, telefonnummer: 46 (0)31 772 97 00 eller mail info@chalmersstudentbostader.se

Inför att du flyttar ut

Du säger upp din lägenhet på Mina sidor under avtal. Om du ska flytta till en lägenhet som inte ingår i Chalmers Studentbostäder är din uppsägningstid minst 7 veckor. Ska du byta lägenhet inom Chalmers Studentbostäder är din uppsägningstid max 4 veckor. Ska du byta lägenhet inom oss så kontakta vår kundmottagning så hjälper vi dig att säga upp ditt avtal.
 
Om din maxtid snart går ut, då du bott hos oss i sex år, behöver du säga upp lägenheten på Mina sidor. Vill du göra månadsflytt och flytta i början av en månad gäller tre kalendermånaders uppsägningstid.
Vi har utflyttning varje vecka och utflyttningsdag är som regel en tisdag. Ibland kan det däremot vara svårt att flytta en viss vecka, exempelvis om tisdagen ligger i anslutning till en helgdag eller om vi redan har fått maximalt med uppsägningar den veckan. När du säger upp din lägenhet på Mina sidor kan du se vilka utflyttningsdatum som är möjliga att välja. Inom två veckor efter att du sagt upp din lägenhet får du en bekräftelse tillsammans med information om hur flytten går till. Om inte fått din bekräftelse inom två veckor, kontakta oss på info@chalmersstudentbostader.se
Om personen som ska hyra lägenheten efter dig vill titta på lägenheten är du skyldig att visa den enligt hyreslagen. Inom ett par veckor efter din uppsägning kommer sökande att kontakta dig för att bestämma tid för visning av lägenheten.

Visningstips med anledning av Corona

Med anledning av risken för spridande av Corona tipsar vi om hur du kan visa lägenheten digitalt.Så snart läget är under kontroll kommer den vanliga rutinen att gälla. Läs mer här

När du flyttar behöver du ändra din adress hos Skatteverket, det gör du enkelt på deras hemsida. Tänk på att ändra din adress någon vecka innan du flyttar, så att din post kommer till din nya adress. Gör en adressändring här
Innan du flyttar ut kommer det ske en besiktning av din lägenhet för att kolla skador, slitage och att allt som ska finnas i lägenhet finns där. Det är din bovärd som gör besiktningen, och du kommer att få ett mail ett par veckor efter du sagt upp lägenheten om när besiktningen ska ske. Om din lägenhet har skador eller onormalt slitage kan du behöva ersätta detta ekonomiskt.
 
Inför besiktningen så tänk på att all utrustning som tillhör lägenheten, så som hatthyllor, gardinstänger eller liknande, finns i lägenheten. Har du fått bruksanvisningar eller skötselanvisningar för lägenhetsutrustning ska du lämna dessa i lägenheten till nästa hyresgäst. Har du hyrt en möblerad lägenhet ska de möbler som fanns i lägenheten när du flyttade in finnas kvar när du flyttar ut.

Dagen du flyttar ut

Dina nycklar ska lämnas till vår kundmottagning senast klockan 10 samma dag som du ska flytta ut, alltså den dagen som ditt kontrakt går ut. Du behöver lämna in lägenhetsnycklar, till postboxen, Aptus-brickor samt till eventuellt lägenhetsförråd. På Mina sidor, under Avtal, kan du se vilken dag som är den sista kontaktdagen, vilket är då du behöver lämna in nycklarna.
När du har flyttat ut och lämnat dina nycklar så kommer vi att göra en städbesiktning. För att underlätta har vi gjort en städguide som du enkelt kan följa. Vi samarbetar med städfirman Vital Städ som även har gjort en städguide, den hittar du här! Har du en balkong och/eller förråd behöver du tömma och städa även detta. Tyvärr finns ingen möjlighet att städa om ifall städbesiktningen inte går igenom, utan vi kommer då anlita en städfirma som du som hyresgäst behöver bekosta.
 
Om du vill kan du anlita en städfirma, vi har ett samarbete med Vital Städ. Du kan läsa mer om vårt samarbete samt anlita dem här. Om du väljer att anlita Vital Städ så garanteras du en helstädad lägenhet som godkänns i besiktningen. RUT-avdraget gäller vilket gör att priset blir lägre för dig som hyresgäst. För mer information om RUT-avdraget, vänligen se Skatteverkets hemsida.
 
Notera: För er som bor på Kemivägen har ni speciella filter i köksfläkten, dessa behöver tvättas med kokande vatten och diskmedel. Vi har inga nya filter till kökfläkten att ge er, utan ni behöver endast tvätta dem.
Det finns möjlighet att flytta ut tidigare, och att den nya hyresgästen flyttar in tidigare. Vi får enligt Personuppgiftslagen (PUL) inte lämna ut kontaktuppgifter utan samtycke, vi kan däremot föra vidare din önskan om tidigare flytt till den nya hyresgästen. Du kan även själv fråga den blivande hyresgästen vid visningen av din lägenhet.
 
Du och den nya hyresgästen får själva komma överens om tid för inflyttning, eventuell ekonomisk ersättning samt städning och eventuell spackling och målning av hål i väggar. Tänk på att det är du, som förstahandshyresgäst, ansvarar för samtliga kontraktsenliga och hyresrättsliga förpliktelser även om den nya hyresgästen flyttat in innan ditt kontrakt gått ut.

Snabbfakta

  • Du säger upp ditt hyresavtal via Mina sidor under avtal
  • Du behöver lämna in din nyckel senast kl. 10 den sista dagen på ditt kontrakt hos oss på Gibraltargatan 82
  • Utflyttning sker i regel på tisdagar