Hoppa till innehåll

Emilsbro

Emilsbro, Emilsborg

Huset

Detta studentbostadshus ligger precis mittemot träningsanläggningen Fysiken, med närhet till ett grönområde för dig som vill promenera eller springa. Här har du gångavstånd till Chalmers Campus Johanneberg samt till livsmedelsaffär. Busshållplats finns precis utanför och med kollektivtrafik tar du dig direkt till bland annat Korsvägen samt Brunnsparken. Via Förtroenderådet har du tillgång till flera olika gemensamma lokaler som festlokal och biljardrum. På Gibraltargatan 80 finns även en pool som alla som bor hos Chalmers Studentbostäder har tillgång till.

Lägenhetstyper

Boyta Antal Beskrivning Totalhyra inkl. tillägg1
27 m2 24 st 1 rum och kök 6 035 kr
32 m2 6 st 1 rum och kök 6 698 kr
54 – 55 m2 12 st 3 rum och kök 11 453 – 11 675 kr

1 Tillägg avser avgift till förtroenderådet och kostnaden för internet

Hyran ovan gäller för 2024 och standardlägenheter som är omöblerade.

 

Månadshyra

Som hyresgäst aviseras du en totalhyra varje månad. Detta gör att kostnaden blir förutsägbar och tydlig vad du ska betala. Hyran löper över 12 månader.

I grundhyran ingår hyran för lägenheten samt uppvärmning och varmvatten.

Utöver grundhyran tillkommer internetuppkopplingen, samt en obligatorisk avgift till Förtroenderådet, dessa uppgår för närvarande till 150 kr/månad.

Tabellen ovan avser totalhyran per månad, inklusive tilläggskostnader av internet och avgift till förtroenderådet.

 

Nyinflyttade till Emilsbro får ett månadskort

I samarbete med Göteborgs Stad har vi ett mobilitetsavtal som avser att vi ska se till att våra hyresgäster tar sig fram på ett hållbart sätt. Det innebär att du som ny hyresgäst på Emilsbro får ett Västtrafik kort inom Göteborg för en månad vid ett tillfälle. Beloppet dras av på din första hyresavi och du får själv köpa ett månadskort. Detta gäller enbart dig som flyttar in på Emilsbro enligt vårt avtal med Göteborgs Stad som gäller till och med 2031-02-28.

Internet

Vi erbjuder alla våra hyresgäster internetanslutning på 1000 Mbit/s (hastighet gäller vid användning av kabel) via vårt eget fibernät. För hyresgäster på Gibraltargatan 82 A ingår också en router med WiFi, placerad i det så kallade mediaskåpet. Mer information, som namn och lösenord på det trådlösa nätverket, finns där. Nätverksuttagen i din bostad är också inkopplade till denna router. Eftersom WiFi ingår i lägenheten skall du inte ansluta ett eget WiFi då det kan störa det befintliga nätverket. Felanmälningar på internet gör du via länken under felanmälan på Mina sidor.

Möblemang, vitvaror och inventarier

Lägenheterna är omöblerade. Lägenheterna har ett komplett kök med kyl och frys. Badrummen har plastmatta med toalett och dusch.

Förråd

Förråd finns inuti lägenheterna som är ett rum och kök, för lägenheterna med 3 rum och kök finns klädkammare. Det är även möjligt att hyra ett förråd separat.

Cykel- och bilparkering

Inuti varje lägenhet finns möjlighet att förvara en cykel. Utanför huset finns det cykelställ för besökande. Bilparkering, för hyresgäster och besökande, finns i anslutning till Emilsborg.

Tvättstugor

Gemensam tvättstuga finns på Gibraltargatan 94 och Gibraltargatan 82 B. Dessa är bokningsbara via Mina Sidor eller utanför tvättstugan, med tillgång dygnet runt.

Postfack

Postfack finns direkt innanför entrén för studentbostäderna.

Återvinning och avfallshantering

Som hyresgäst kan du sortera ditt avfall i miljörum i anslutning till huset. I miljörummet kan du sortera kartong, plast, metall, glas, restavfall och matavfall. Farligt avfall och grovsopor har du möjlighet att sortera i Miljöhuset som ligger uppe på Emilsborg vid Gibraltargatan 94. Om du inte vill gå in i miljörummet så finns det möjlighet att gå till molokstation vid Gibraltargatan 82 B med restavfall och matavfall samt kommunens återvinningsstation för sortering.

Din Bovärd

Din bovärd heter Jonny Skoglund och det är han som har hand om felanmälningar och besiktningar i ditt hus. Felanmälningar gör du via Mina Sidor.
[/f2-container]