Hoppa till innehåll

Sångsvanen

Kvarteret Sångsvanen

Huset

Dessa charmiga lägenheter ligger i ett eget kvarter i centrala stadsdelen Landala, på adresserna Holtermansgatan 3–5, Aschebergsgatan 55–59 och Landalagatan 36. Studentbostadsområdet består av 122 lägenheter med några av de sist bevarande landshövdingehusen i Göteborg. En del lägenheter har kakelugn, dessa är ej i bruk.

Lägenheterna ligger med endast några minuters gångavstånd till Chalmers Campus Johanneberg och busshållplatserna Chalmers och Kapellplatsen, med flera bussar och spårvagnar till bland annat centrum, Korsvägen samt Linnéplatsen. På den mysiga gemensamma innergården finns möjlighet att grilla. En del av lägenheterna har balkong.

Lägenhetstyper

Boyta Antal Beskrivning Totalhyra inkl.tillägg1
23-42 m2 64 st 1 rum och kokvrå 5 706 – 8 153 kr
26-46 m2 29 st 1,5 rum och kök 6 253 – 8 519 kr
36-64 m2 23 st 2 rum och kök 7 624 – 10 988 kr
57-82 m2 6 st 3 rum och kök 10 248 – 12 892 kr

1 Månadshyran varierar beroende på storleken på lägenheten

Hyran ovan gäller för 2024 och standardlägenheter som är omöblerade.

Grundhyra och totalhyra

Som hyresgäst aviseras du en totalhyra varje månad. Detta gör att kostnaden blir förutsägbar och tydlig vad du ska betala. Hyran löper över 12 månader.

I grundhyran ingår hyran för lägenheten samt uppvärmning, vatten samt el.

Utöver grundhyran tillkommer internetuppkopplingen, samt en obligatorisk avgift till Förtroenderådet, dessa uppgår för närvarande till 150 kr/månad. Alla lägenheter har ett bredband på 1000 Mbit.

Tabellen ovan avser totalhyran per månad, inklusive tilläggskostnader av internet och avgift till förtroenderådet.

Möblemang, vitvaror och inventarier

Lägenheterna är omöblerade. Köken innehåller spis med ugn och kyl och frys, badrummen är helkaklade med toalett och dusch.

Förråd

Det finns förråd till samtliga lägenheter i huset. Det är även möjligt att hyra ett förråd separat.

Cykel- och bilparkering

Låst cykelparkering finns på innegården under tak för hyresgäster samt besökare. Det finns ingen specifik bilparkering avsedd för hyresgäster eller besökare.

Tvättstugor

I husen finns totalt tre gemensamma tvättstugor utrustade med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Två tvättstugor finns på Aschebergsgatan 59A och den tredje finns på Holtermansgatan 5A. Dessa är bokningsbara via Mina sidor eller utanför tvättstugan, med tillgång dygnet runt. Tvättstugan på Holtermansgatan och tvättstuga 2 på Aschebergsgatan har självdoserande tvättmedel. Det går alltså inte att använda eget tvättmedel i dessa tvättmaskiner.

Postfack

Postfacken är placerade i ett separat rum vid ingången på Holtermansgatan 3.

Återvinning och avfallshantering

Som hyresgäst kan du sortera ditt avfall i eller i nära anslutning till huset. På innergården finns 3 soprum där du kan sortera hushållsavfall samt komposterbart. I anslutning till huset på Holtermansgatan 5C finns ett grovsoprum där samtliga hyresgäster kan sortera övrigt avfall.

Lägenheter för gästforskare

Forskarlägenheter annonseras inte ut på hemsidan. De administreras separat av institutionen International Staff Mobility Office at Chalmers (ISMO)  i samarbete med oss. Vi väljer inte vilka som ska erbjudas ett kontrakt för forskarlägenheter utan det gör ISMO.

Forskare på Chalmers ska kontakta ISMO för att ställa er i bostadskö samt för frågor. Ni behöver även registrera er i vår bostadskö, vilket ni gör via denna länk.

Din Bovärd

Din bovärd heter Michelle Monteiro och det är hon som har hand om felanmälningar och besiktningar i ditt hus. Felanmälningar gör du via Mina Sidor.