Hoppa till innehåll

Välkommen till CSB!

-Inflyttningsinformation

Inför att du ska flytta in är det mycket att tänka på, det kanske dessutom är första gången du flyttar hemifrån. Vi har därför samlat all information du behöver på denna sida!

Håll dig informerad

Våra informationskanaler är främst hemsidan, våra digitala tavlor i trapphusen, samt Instagram. Håll utkik och följ oss där! @chalmersstudentbostader

Adressändring

När du väl blivit tilldelad ett kontrakt hos oss är det viktigt att du folkbokför dig på din nya adress. Utan korrekt folkbokföring saknar du till exempel möjlighet att få bostadsbidrag.
Sedan den 1 juli 2018 är det ett brott att lämna felaktiga uppgifter eller att inte anmäla ändrade folkbokföringsuppgifter till Skatteverket när man flyttar. För att gör en flyttanmälan går du in på skatteverkets hemsida och loggar in med hjälp av e-legitimation. Tänk på att göra din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Då gäller din nya adress från den dag du flyttar in.

Hemförsäkring

För att ditt hyresavtal med oss ska vara giltigt krävs en gällande hemförsäkring under hela hyresperioden. En hemförsäkring ger dig ett grundskydd för ditt hem och förråd, ifall du exempelvis skulle drabbas av ett inbrott, vattenskada eller brand.

Hemförsäkring hittar du via t.ex:

  • If
  • Trygghansa
  • Dina försäkringar

 

Kom ihåg att det kan finnas studentrabatter på flera försäkringsbolag.

Nycklar

När du flyttar in hos oss får du nycklar till din lägenhet samt din postlåda. Du får dessutom två elektroniska taggar, så kallade Aptus-brickor, som går till allmänna utrymmen. Nycklarna hämtar du från kl 14.00 på din inflyttningsdag i vår kundmottagning. Om du inte kan hämta ut nycklar så kan ett ombud göra det åt dig, vänligen fyll i denna fullmaktsblankett. Glöm inte att ditt ombud behöver ta med en legitimation!

Bredband

Vi erbjuder våra hyresgäster nätverk då vi har eget fibernätverk, med undantag för er som bor i Kapellgången 6 eller 9. Ni behöver skriva ett avtal med Framtidens Bredband.
Mer information om TV och bredband.

Hyra

Du hittar din hyra på Mina sidor, antingen som en e-faktura eller som pdf. Vad som ingår i hyran hittar du under “Våra bostäder” och respektive fastighet.


Mer om vart du hittar din hyresavi:

Lägenhetsförråd

Det finns lägenhetsförråd att hyra för dig som bor i förstahand. Du kan hyra ett extra förråd även om du redan har ett förråd i lägenheten eller ett som tillhör din lägenhet. Kostnaden för förrådet läggs på din hyra varje månad.

Läs mer om våra förråd här.

Takterrasser

I våra fastigheter på Gibraltargatan 80 och på Kemivägen 7 finns terrasser på husens tak som får användas av hyresgäster som bor på Gibraltargatan och Kemivägen. Du behöver inte boka tid för att använda dessa utan terrasserna är öppna för drop in mellan 08.00-00.00

För att få tillgång till terrasserna behöver du skriva på en blankett för behörighet på Aptusbrickan, läs mer och fyll i en blankett under dokument på Mina Sidor.

Pool & bastu

På Gibraltargatan 80 finns en badanläggning med pool samt bastu för dam respektive herr.
För att få tillgång till terrasserna behöver du skriva på en blankett för behörighet på Aptusbrickan, läs mer och fyll i en blankett under dokument på Mina Sidor.

Mer information hittar du här.