Flytta in

 

Välkommen till din nya bostad!

Inför att du ska flytta är det mycket att tänka på, det kanske dessutom är första gången du flyttar hemifrån. Vi har därför listat några saker för att hjälpa dig, för mer information och tips, vänligen se ”Välkommen till Chalmers Studentbostäder”.

Flyttanmälan

Innan du flyttar behöver du göra en flyttanmälan hos skatteverket, vilket du enkelt gör här! För att inte din post ska skickas till fel adress är det en god idé att göra det någon vecka innan du flyttar in. Du kan behöva eftersända din post, du kan läsa mer om det här.

Hemförsäkring

För att ditt hyresavtal med oss ska vara giltigt krävs en gällande hemförsäkring under hela hyresperioden. En hemförsäkring ger dig ett grundskydd för ditt hem och förråd, ifall du exempelvis skulle drabbas av ett inbrott, vattenskada eller brand. Hemförsäkringen ger dig även skydd ifall din cykel blir stulen.

Hör med din studentkår ifall de har något försäkringsbolag att rekommendera, då din kår kan ha samarbete med något försäkringsbolag vilket kan ge dig ett lägre pris.

Nycklar

När du flyttar in hos oss får du nycklar till din lägenhet samt din postlåda. Du får dessutom två elektroniska taggar, så kallade Aptus-brickor, som går till allmänna utrymmen. Du kan läsa mer om nycklar och beställa extra här.

Bredband

Vi erbjuder alla våra gäster nätverk då vi har eget fibernätverk, med undantag för er som bor i Kapellgången 6 eller 9. Ni behöver skriva ett avtal med Framtidens Bredband. Du kan läsa mer bredband och TV här.

Hyra

Det är viktigt att betala din hyra i tid, den får du antingen som en e-faktura eller som pdf på “Mina sidor”. Du kan läsa mer om din hyresavi och anmäla e-faktura här.

Saker på väggarna och slitage

Vi ber alla våra hyresgäster att vara försiktiga med att borra i väggarna för att sätta upp tavlor, hyllor eller liknande. Vi rekommenderar er att använda er av speciella krokar med stift, så behöver du inte borra i väggen. Om du väljer att borra i väggen behöver detta återställas när du flyttar ut, eller ersättas ekonomiskt.

Vid utflytt görs även en teknisk inspektion och städgenomgång, och du kommer behöva stå för slitage och skador i din lägenhet så som fettfläckar, märken i golvet eller vattenskador. Vi ber dig därför vara försiktig i din lägenhet!

Övrigt

På vår hemsida hittar du information om tvättstugan, sophantering, badet för våra hyresgäster och mycket annat! Alla frågor som rör ditt boende hittar du under fliken ”Bo hos oss” och specifik information om din bostad hittar du under ”Våra bostäder”.

Vi hoppas att du ska trivas hos oss! Om du har fler frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig till oss! Vår kundmottagning finns på Gibraltargatan 82, telefonnummer: 46 (0)31 772 97 00 eller mail info@chalmersstudentbostader.se

2N2A4143x