Hoppa till innehåll

Dr Forselius Backe

Huset

Detta studentbostadshus ligger nära träningsanläggningen Fysiken, med närhet till ett grönområde för dig som vill promenera eller springa. Chalmers Campus Johanneberg ligger endast en kort promenad bort. Busshållplats finns precis utanför och med kollektivtrafik tar du dig direkt till bland annat Korsvägen samt Brunnsparken. Via Förtroenderådet har du tillgång till flera olika gemensamma lokaler som festlokal och biljardrum. På Gibraltargatan 80 finns även en pool som alla som bor hos Chalmers Studentbostäder har tillgång till.

Lägenhetstyper

Boyta Antal Beskrivning Totalhyra inkl. tillägg1
24 m2 112 st 1 rum och kokvrå 5 429 kr
35 m2 6 st 1 rum och kokvrå 7 377 kr

1 Tillägg avser avgift till förtroenderådet och internet

Hyran ovan gäller för 2024 och standardlägenheter som är omöblerade.

Grundhyra och totalhyra

Som hyresgäst aviseras du en totalhyra varje månad. Detta gör att kostnaden blir förutsägbar och tydlig vad du ska betala. Hyran löper över 12 månader.

I grundhyran ingår hyran för lägenheten samt uppvärmning och varmvatten.

Utöver grundhyran tillkommer internetuppkopplingen, samt en obligatorisk avgift till Förtroenderådet, dessa uppgår för närvarande till 150 kr/månad. Alla lägenheter har ett bredband på 1000 Mbit. Det saknas uttag för tv eller analog telefon.

Tabellen ovan avser totalhyran per månad, inklusive tilläggskostnader av internet och avgift till förtroenderådet.

Möblemang, vitvaror och inventarier

Lägenheterna är omöblerade. I varje lägenhet finns det kyl och frys, badrummen är helkaklade med toalett och dusch. Kokvrån innehåller, förutom kyl och frys, spis med ugn och diskbänk, köksskåp och lådor samt städskåp. De större lägenheterna har även en terrass.

Förråd

De större lägenheterna har förråd inuti lägenheten, övriga lägenheter har förråd i källaren. Det är även möjligt att hyra ett förråd separat.

Cykel- och bilparkering

Låst cykelparkering finns i ett garage, med en (1) uppmärkt plats per lägenhet. Utanför huset finns det cykelställ för besökande. Det finns en elbilspool utanför huset, i övrigt finns inga reserverade parkeringsplatser för besökare eller hyresgäster.

Tvättstugor

I huset finns gemensam tvättstuga med 3 tvättstationer bestående av tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp. Dessa är bokningsbara via Mina Sidor eller utanför tvättstugan, med tillgång dygnet runt.

Postfack

Postfack finns direkt innanför entrén för studentbostäderna.

Återvinning och avfallshantering

Som hyresgäst kan du sortera ditt avfall i eller i nära anslutning till huset. På plan 0 finns ett återvinningsrum och utanför entrén finns moloker för komposterbart samt hushållsavfall.

Din Bovärd

Din bovärd heter Mattias Dahlin och det är han som har hand om felanmälningar och besiktningar i ditt hus. Felanmälningar gör du via Mina Sidor.