Hoppa till innehåll

Gibraltargatan 80

Gibraltargatan 80, Emilsborg

Huset

Detta studentbostadshus ligger precis mittemot träningsanläggningen Fysiken, med närhet till ett grönområde för dig som vill promenera eller springa. Här har du gångavstånd till Chalmers Campus Johanneberg samt till livsmedelsaffär. Busshållplats finns precis utanför och med kollektivtrafik tar du dig direkt till bland annat Korsvägen samt Brunnsparken. Via Förtroenderådet har du tillgång till flera olika gemensamma lokaler som festlokal och biljardrum. Längst ner i huset finns även en pool som alla som bor hos Chalmers Studentbostäder har tillgång till.

Lägenhetstyper

Boyta Antal Beskrivning Totalhyra inkl.tillägg1
22-32 m2 116 st 1 rum och trinettkök 4 698 – 6 183 kr
36-46 m2 12 st 1 rum och kök 6 215 – 8 157 kr

1 Tillägg avser avgift till förtroenderådet och kostnaden för internet

Hyran ovan gäller för 2024 och standardlägenheter som är omöblerade.

Grundhyra och totalhyra

Som hyresgäst aviseras du en totalhyra varje månad. Detta gör att kostnaden blir förutsägbar och tydlig vad du ska betala. Hyran löper över 12 månader.

I grundhyran ingår hyran för lägenheten, eventuellt förråd samt uppvärmning, varmvatten och hushållsel.

Utöver grundhyran tillkommer internetuppkopplingen, samt en obligatorisk avgift till Förtroenderådet, dessa uppgår för närvarande till 150 kr/månad. Alla lägenheter har ett bredband på 1000 Mbit.

Tabellen ovan avser totalhyran per månad, inklusive tilläggskostnader av internet och avgift till förtroenderådet.

Möblemang, vitvaror och inventarier

Trinettköken har separat bänkugn och två plattor i diskbänk, med en liten kyl och frysfack. Lägenheterna med ett kök innehåller ett komplett kök, med kyl och frys. Badrummen är helkaklade med toalett och dusch. Garderob för klädförvaring finns.

Förråd

Förråd finns att hyra.

Cykel- och bilparkering

Cykelparkering finns utomhus under tak, mellan Gibraltargatan 80 – 94. Bilparkering, för hyresgäster och besökande, finns i anslutning till Emilsborg.

Tvättstugor

Gemensam tvättstation med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp hittar du på våningsplan 2, 4, 6 och 8. Dessa är bokningsbara utanför tvättstugan, med tillgång dygnet runt.

Postfack

Postfack finns direkt innanför entrén för studentbostäderna.

Återvinning och avfallshantering

Som hyresgäst kan du sortera ditt avfall i nära anslutning till huset. Molokstation för restavfall och matavfall finns på Gibraltargatan 82. Det finns även ett miljöhus på Gibraltargatan 94, där du kan slänga kartong, farligt avfall och grovsopor. För övrig sortering av förpackningar hänvisar vi till kommunens återvinningsstation som ligger bakom Gibraltargatan 94.

Lägenheter för gästforskare

Forskarlägenheter annonseras inte ut på hemsidan. De administreras separat av institutionen International Staff Mobility Office at Chalmers (ISMO)  i samarbete med oss. Vi väljer inte vilka som ska erbjudas ett kontrakt för forskarlägenheter utan det gör ISMO.

Forskare på Chalmers ska kontakta ISMO för att ställa er i bostadskö samt för frågor. Ni behöver även registrera er i vår bostadskö, vilket ni gör via denna länk.

Din Bovärd

Din bovärd heter Anette Friberg och det är hon som har hand om felanmälningar och besiktningar i ditt hus. Felanmälningar gör du via Mina Sidor.