Bredband

 

Chalmers Studentbostäder erbjuder alla våra hyresgäster internetanslutning på 1000 Mbit/s via vårt egna fibernät. Du får en fast IP-adress och vi har naturligtvis stöd för IPv6. Däremot finns ett undantag för er som bor i Kapellgången 1 eller 6. Ni behöver själva teckna avtal med Framtidens bredband och anmäla fel till dem, se mer i vårt dokumentarkiv.

TV

Varje hyresgäst betalar själv för TV-abonnemanget, vilket ger alla hyresgäster friheten och flexibiliteten att välja och vraka mellan olika kanalpaket ifall man önskar att se på TV.

Vill du se på TV på traditionellt sätt? Ta hjälp av Boxer! Vi erbjuder våra hyresgäster rabatt, när du tecknar abonnemang så ange din adress och nätverks-id: NW00301. Du kan ta emot Boxers signal via bredbandsuttaget i din lägenhet. Om du bestämmer dig för att teckna ett abonnemang med Boxer får du hem särskild utrustning som krävs för att du ska få in Boxers signal. För att komma i kontakt med Boxer, ring deras kundservice via telefon: 0771-737475. Det kan kännas något förvirrande, med företaget Boxer lever kvar. De där däremot uppköpta av ComHem.

Teknisk information

Vårt fibernät är anslutet till svenska universitetsdatornätet, SUNET, via redundanta länkar. Det ger en snabb och driftsäker anslutning till Chalmers och universitetens datornät. Dessutom är fibernätet direkt anslutet till en central knutpunkt för Internet i Göteborg (Netnod), där trafikutbyte sker med många svenska operatörer. Vi köper även in extra kapacitet till Europa från operatören Bahnhof. Nätverksutrustningen består av swicthar och routrar från Juniper Networks (uppgraderat 2011) som är anslutna till ett redundant 10Gbit/s stamnät mellan våra fastigheter.