Hoppa till innehåll

Bredband

Chalmers Studentbostäder erbjuder våra hyresgäster internetanslutning på 1000 Mbit/s via vårt egna fibernät. Du får en fast IP-adress och vi har naturligtvis stöd för IPv6. I de flesta bostadshus fungerar internet på en gång, och du behöver du bara koppla in en sladd från din router till uttaget i väggen. Det kan finnas flera uttag, så du kan behöva testa dig fram. I nedanstående bostadshus finns instruktioner i ditt elskåp samt i detta dokument för hur du får igång ditt internet:

  • Uddjaur, Gibraltarkroken 4
  • Nålskäran, Doktor Forselius Backe 6
  • Gibraltargatan 84–92 (de nybyggda delarna)
  • Gibraltargatan 78 (instruktioner i klädkammare istället för elskåp)

Det finns ett undantag för er som bor i Kapellgången 1 eller 6. Ni behöver själva teckna avtal med Framtidens bredband och anmäla fel till dem, du kan läsa mer här nedan.

TV

Varje hyresgäst betalar själv för TV-abonnemanget, vilket ger alla hyresgäster friheten och flexibiliteten att välja mellan olika kanalpaket ifall man önskar att se på TV. De uttag som sitter i en del av lägenheterna har varit ur funktion sedan 5 år tillbaka. Om du önskar att titta på tv är det möjligt via nätet på datorn eller TV-abonnemang.

Teknisk information

Vårt fibernät är anslutet till svenska universitetsdatornätet, SUNET, via redundanta 100Gbit/s länkar. Det ger en snabb och driftsäker anslutning till Chalmers och universitetens datornät.
Nätverksutrustningen består av switchar och routrar från Juniper Networks (uppgraderat 2021) som är anslutna till ett redundant 10Gbit/s stamnät mellan våra fastigheter.