Hoppa till innehåll

Gästhuset

Huset

Denna villa med 5 lägenheter inuti ligger på Chalmers Campus Johanneberg och riktar sig endast till dig som är gästforskare på Chalmers. Huset ligger på adress Eklandagatan 96 B. Lägenheterna är planerade och möblerade för att din tid som gästforskare ska underlättas och hyrs ut på 6-månadersperioder.

 

Lägenhetstyper

Boyta Antal Beskrivning Månadshyra inkl.tillägg1
25-29 m2 4 st 1 rum och trinettkök 7 165 – 7 642 kr
57 m2 1 st 3 rum och kök

12 106 kr

1 Tillägg avser avgift till förtroenderådet och internet

Hyran ovan gäller för 2024.

Grundhyra och totalhyra

Som hyresgäst aviseras du en hyra varje månad. Detta gör att kostnaden blir förutsägbar och tydlig vad du får och vad du ska betala. Hyran löper över 12 månader.

I grundhyran ingår hyran för lägenheten samt uppvärmning och varmvatten samt el. Moms tillkommer på hyran för dessa lägenheter och är inkluderat i priset ovan.

Utöver grundhyran tillkommer internetuppkopplingen, samt en obligatorisk avgift till Förtroenderådet, dessa uppgår för närvarande till 150 kr/månad. Bredbandet har en hastighet om 1000 Mbit.

Tabellen ovan avser totalhyran per månad, inklusive tilläggskostnader av internet och avgift till förtroenderådet.

Möblemang, vitvaror och inventarier

Lägenheterna är fullt möblerade. Trinettköket innehåller kyl med frysfack, separat bänkugn och två spisplattor. Övriga lägenheter har kyl och frys samt i övrigt ett komplett kök.

Cykel- och bilparkering

Utanför huset finns det cykelställ för boende samt besökande.

Tvättstugor

I källaren ligger gemensam tvättstuga. Dessa är bokningsbara utanför tvättstugan, med tillgång dygnet runt. I källaren finns även bastu samt dusch.

Återvinning och avfallshantering

Som hyresgäst kan du sortera kompost och restavfall på utsidan av huset, för övrigt avfall hänvisar vi till kommunens återvinningsstationer.

Lägenheter för gästforskare

Forskarlägenheter annonseras inte ut på hemsidan. De administreras separat av institutionen International Staff Mobility Office at Chalmers (ISMO)  i samarbete med oss. Vi väljer inte vilka som ska erbjudas ett kontrakt för forskarlägenheter utan det gör ISMO.

Forskare på Chalmers ska kontakta ISMO för att ställa er i bostadskö samt för frågor.
Om du vill bli ha chans att söka en av våra vanliga lägenheter, och inte bara de forskarlägenheter ISMO hanterar, behöver du även registrera dig i vår vanliga bostadskö, vilket du gör via denna länk.

Din Bovärd

Din bovärd heter Michelle Monteiro och det är hon som har hand om felanmälningar och besiktningar i ditt hus. Felanmälningar gör du via Mina Sidor.