Andrahandsuthyrning och medboende

 

Andrahandsuthyrning

Du får hyra ut din lägenhet i andra hand, men bara efter godkännande från oss. Både den som hyr ut och andrahandshyresgästen måste uppfylla krav för boende och du ska ha giltiga skäl för att hyra ut din lägenhet. Ansökan måste ske skriftligt senast en månad före planerad uthyrning och där ska också intyg om skälen samt ett ifyllt andrahandskontrakt finnas med. Du får inte hyra ut din lägenhet i andrahand under den sista delen av din hyresperiod.

Läs mer om andrahandsuthyrning och ladda hem blanketter

RAD FÖR ATT SKAPA SPACE

Bor du i andra hand hos oss?

Om du ska hyra i andra hand är din hyresrelation med förstahandshyresgästen, inte med Chalmers Studentbostäder.

Det innebär bland annat att du aldrig kan ta över kontraktet och om du och den du hyr av kommer i konflikt kring hyra eller annat kan inte Chalmers Studentbostäder hjälpa dig med detta då vår juridiska relation är med förstahandshyresgästen.

 

Medboende

Du får bli sambo eller ha inneboende. Men vi är restriktiva med att skriva in medboende på kontrakten. Behöver du dela boendekostnaden med någon har du möjlighet att hyra ut ett rum i lägenheten. Tänk då på att du själv också måste bo i lägenheten. Om du inte gör det, och det endast är din inneboende som bor i lägenheten, räknas det som att du olovligt hyr ut i andra hand.