Andrahandsuthyrning och medboende

 

Andrahandsuthyrning

Det finns möjlighet att hyra ut din bostad i andrahand, om du till exempel ska studera utomlands eller bli provsambo med din partner. För att hyra ut din lägenhet i andrahand behöver du fylla i en blankett, som du kan ladda ner nedan. Ansökan sker skriftligt och behöver lämnas in till oss senast en månad före planerad uthyrning.

Både du som hyr ut din lägenhet och du som ska hyra lägenheten i andrahand behöver uppfylla krav för att vara boende hos oss. Du måste vara inskriven vid Chalmers Tekniska Högskola eller Göteborgs Universitet samt medlem i någon av studentkårerna. När du lämnar in blanketterna är handläggningstiden fyra veckor. Du behöver få ett godkännande från oss för att hyra ut din bostad i andrahand. Under den sista delen av din hyresperiod finns inte en möjlighet att hyra ut din lägenhet i andrahand.

Ny lag från 1 oktober 2019 angående olovlig andrahandsuthyrning och överhyra
Ny lag från 1 oktober 2019 för hyresrätter. Nya lagen innehåller Skärpta regler för
otillåten andrahandsuthyrning & eller om du tar ut för mycket i hyra. Vad som kan
hända är att du blir av med kontraktet utan förvarning. Läs mer här.

Mer information om andrahandsuthyrning

Blankett för att hyra ut din lägenhet i andra hand under terminerna

Blankett för att hyra ut din lägenhet i andra hand under sommaren

Bor du i andra hand hos oss?

Om du ska hyra en lägenhet i andrahand är din hyresrelation främst till personen du hyr lägenheten utav. Vår juridiska relation är med förstahandshyresgästen och vi kan tyvärr inte hjälpa dig vid konflikt kring hyra eller annat. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss. Vi hoppas du ska trivas i din lägenhet!

Medboende

Du kan självklart bli sambo eller ha en inneboende, vi är däremot restriktiva med att skriva in medboende på kontrakten. Ifall du vill dela på boendekostnaden har du möjlighet att ha en inneboende, du behöver själv bo i lägenheten. Om du inte gör det räknas det som olovligt andrahandsuthyrning. Om du har några frågor, hör av dig till oss så hjälper vi dig!