Hoppa till innehåll

Gibraltargatan 82 & 94

Huset

Detta studentbostadshus ligger precis mittemot träningsanläggningen Fysiken, med närhet till ett grönområde för dig som vill promenera eller springa. Här har du gångavstånd till Chalmers Campus Johanneberg samt till livsmedelsaffär. Busshållplats finns precis utanför och med kollektivtrafik tar du dig direkt till bland annat Korsvägen samt Brunnsparken. Via Förtroenderådet har du tillgång till flera olika gemensamma lokaler som festlokal och biljardrum. På Gibraltargatan 80 finns även en pool som alla som bor hos Chalmers Studentbostäder har tillgång till.

Lägenhetstyper

Boyta Antal Beskrivning Totalhyra inkl. tillägg1
17 m2 15 st 1 rum och trinettkök 4098 kr
18 m2 319 st 1 rum och trinettkök 3848 – 4098kr2
27 m2 12 st 1 rum och kök 4649kr
32-38 m2 18 st 1 rum och kök 5058- 5548kr
54-56 m2 3 st 2 rum och kök 7140- 7304kr
126 m2 1 st 4 rum och kök 14 003 kr

1 Månadshyran varierar beroende på storleken på lägenheten.
2 De 319 st lägenheterna om 18 m2 är rot-renoverade och en hyresrabatt kommer att dras på hyran varje månad fram till 2026-09-30. Din månadshyra kommer därför att vara ett par hundralappar lägre än det som står i publiceringen och på ditt kontrakt. (Det exakta beloppet som dras av specificeras på varje hyresavi).

Hyrorna ovan gäller för 2023 och standardlägenheter som är omöblerade. 

Grundhyra och totalhyra

Som hyresgäst aviseras du en totalhyra varje månad. Detta gör att kostnaden blir förutsägbar och tydlig vad du ska betala. Hyran löper över 12 månader.

I grundhyran ingår hyran för lägenheten, eventuellt förråd samt uppvärmning, varmvatten och hushållsel.

Utöver grundhyran tillkommer tilläggskostnader för internetuppkoppling, samt en obligatorisk avgift till Förtroenderådet, dessa uppgår för närvarande till 150 kr/månad. Alla lägenheter har ett bredband på 1000 Mbit.

Tabellen ovan avser totalhyran per månad, inklusive tilläggskostnader av internet och avgift till förtroenderådet.

Möblemang, vitvaror och inventarier

Lägenheterna är omöblerade. I varje lägenhet finns det kyl med frysfack, badrum med toalett och dusch. Pentryt/köket är utrustad med diskho, inbyggd ugn två spisplattor.

Masterslägenheter/korttidskontrakt är möblerade enligt länken nedan.
Klicka här för att läsa om möblering av Masterslägenheter/Korttidskontrakt.

Förråd

Förråd finns att hyra.

Cykel- och bilparkering

Cykelparkering finns utanför huset under tak för hyresgäster och besökande. Bilparkering finns i anslutning till Emilsborg.

Tvättstugor

Gemensamma tvättstugor finns i källaren i respektive hus. Dessa är bokningsbara via Mina sidor eller utanför tvättstugan, med tillgång dygnet runt.

Postfack

Postfack tillhörande lägenheten finns på respektive våningsplan.

Återvinning och avfallshantering

Som hyresgäst kan du sortera ditt avfall i nära anslutning till huset. Molokstation för restavfall och matavfall finns på Gibraltargatan 82. I närheten finns ett miljöhus där du kan sortera kartong, farligt avfall och grovsopor. För övrig sortering av förpackningar hänvisar vi till kommunens återvinningsstation som finns bakom Gibraltargatan 94.

Lägenheter för internationella masterstudenter

De lägenheter som är tillägnade internationella master studenter annonseras inte ut på hemsidan. De administreras separat av Studentcentrum i samarbete med oss. Vi väljer inte vilka som ska erbjudas ett kontrakt för masterlägenheter, istället informerar Studentcentrum vilka vi ska erbjuda en lägenhet.

Internationella master studenter som ska studera på Chalmers behöver registrera er i vår bostadskö, vilket ni gör här!

Din Bovärd

Din bovärd heter Jonny Skoglund och det är han som har hand om felanmälningar och besiktningar i ditt hus. Felanmälningar gör du via Mina Sidor.