Hoppa till innehåll

Korttidskontrakt

Om en Masterlägenhet sägs upp i förtid hyr vi ut lägenheten som korttidskontrakt. Vanligtvis för en period på  3-6 månader beroende på hur nära inpå höstterminen lägenheten sagts upp. Till hösten är lägenheterna reserverade för Internationella Master studenter enligt vårt samarbete med Chalmers Tekniska Högskola. Därför hyrs lägenheterna ut på korttid till en fast period utan möjlighet till förlängning. Man behåller sina köpoäng om man får ett korttidskontrakt och fortsätter samla poäng under boendetiden så länge man har ett aktivt kårmedlemskap.
När vi publicerar ett korttidskontrakt informerar vi samtidigt om hur man söker.

Just nu finns det inte några lediga korttidskontrakt

Det är inte möjligt att ändra kontraktstiden så att de börjar gälla senare eller tidigare än ovan. Det är inte heller möjligt att förlänga ett korttidskontrakt. Du avsäger dig besittningsskyddet i samband med att du erbjuds ett avtal. Om du däremot vill säga upp korttidskontraktet i förväg gäller 7 veckors uppsägningstid.

Hur söker jag?

När vi har ett tillgängligt korttidskontrakt som du är intresserad av mejlar du in en intresseanmälan till info@chalmersstudentbostader.se med dokument som styrker dina studier. Du behöver uppvisa ditt antagningsbesked eller att du är registrerad på minst 7,5 hp kommande termin. Du behöver även visa ditt kårmedlemskap. Dina kontaktuppgifter ska också framgå, så hör vi av oss om det blir aktuellt. Ansökningar utan intyg och kontaktuppgifter behandlas inte. Då det är kort svarstid behöver du ha koll på din e-post.

Mer information om korttidskontrakt hittar du i vår FAQ.

Vi besvarar endast intresseanmälan via mejl.