Publicering av lediga lägenheter

Chalmers Studentbostäder har 2240 studentlägenheter för studerande på Chalmers och Göteborgs universitet. Vanligtvis publiceras lediga lägenheter tisdag till onsdag varje vecka.

Lediga lägenheter    Våra uthyrningsregler

 

Alla lägenheter är nu uthyrda på Gibraltar Guesthouse

17 juli, 2019

Nu är alla lägenheter på Gibraltar Guesthouse uthyrda. De första hyresgästerna kommer flytta in under augusti! Vill du veta mer? Klicka här!

Formella krav för att bo hos oss?

24 juni, 2019

Inför terminsstart brukar det vara tufft att få en studentlägenhet i Göteborg. Vi på Chalmers Studentbostäder försöker ändra på detta genom att bland annat bygga nya bostäder. Innan 2019 års utgång kommer vi ha skapat 219 nya studentlägenheter i Göteborg! Något annat vi gör kontinuerligt är att kontrollera så att de som bor hos oss har rätt till det. För att få inneha ett hyreskontrakt hos oss så måste man uppfylla vissa krav, däribland att ta minst 7,5 poäng per termin vid Göteborgs Universitet eller Chalmers Tekniska Högskola, samt att man är betalade kårmedlem vid någon av följande Studentkårer: Chalmers Studentkår Sahlgrenska Akademins Studentkår Konstkåren Göta Studentkår Handelshögskolans i Göteborg Studentkår Mer om våra uthyrningsregler kan du läsa i detta dokumentet och på denna sidan. Under sommaren så kommer vi att kontrollera kårmedlemsskap och efter omtentamensperioden i augusti tagna högskolepoäng för vårterminen. Om man som hyresgäst behöver söka dispens från studiekravet så kan man inkomma med en ifylld blankett om det. Har du frågor om ovanstående är du välkommen att kontakta oss på info@chalmersstudentbostader.se.

Large groupe of young adult people standing in a row and waiting for something. Studio shot on the white background.

Tilldelning av lägenheter inför höstterminen

27 maj, 2019

Har du ett behov av en studentlägenhet i Göteborg inför höstterminen? Vi har samlat frågor och svar kring tilldelning av lägenheter på den här sidan.