Hoppa till innehåll

Nya uthyrningsregler

I rådande bostadsbrist har vi sett över våra uthyrningsregler. Med de gamla reglerna har det varit lätt att klara studiekraven för att erhålla en bostad, till exempel genom att läsa enstaka kurser. Detta har resulterat i att studenter som läser i större omfattning har större problem att få bostad. Vi vill premiera aktiva studenter och styrelsen har därför beslutat att revidera uthyrningsreglerna genom att öka studiekravet.

I de nya uthyrningsreglerna, som kommer gälla alla avtal med avtalsstart från och med 2024-06-01, har även delar förtydligats eller lagts till. En av punkterna är att man läser på distans i större omfattning idag än när de gamla uthyrningsreglerna togs fram. Det innebär att distansstudier kommer att godkännas om man bedriver aktiva studier på Chalmers tekniska högskola och/eller Göteborgs Universitet och bor i lägenheten som avtalats med Chalmers Studentbostäder.

För dig som redan bor hos oss, har vi tagit fram övergångsvillkor som förklarar hur de nya uthyrningsreglerna påverkar dig och vilka delar som gäller för alla. Nedan kan du ta del av de nya och gamla reglerna, samt övergångsvillkoren.

Nya uthyrningsregler

//Team CSB