Hoppa till innehåll

Boendetips

Nu när vårterminen kommit igång välkomnar vi våra nya hyresgäster till Chalmers Studentbostäder! Kanske flyttar du hemifrån för första gången, eller så är du van vid en större bostad. Därför vill vi ge dig lite tips som kan vara bra att ha med sig när man bor i en mindre lägenhet.

Prioritera vad som är viktigt för dig!

Fundera över vilka möbler som är viktigt för just dig. Vill du ha möjlighet att bjuda in till socialt umgänge kan det vara en god idé att satsa på en bäddsoffa istället för säng. Då skapar du möjlighet för häng vid soffan och få plats med ett matbord i din lägenhet. Vill du hellre ha en stor säng kan du satsa på ett vikbart matbord för att skapa gott om utrymme.

Ljusa färger

Ljusa färger skapar en känsla av större utrymme. Grått, beiget och pastellfärger är perfekta för att skapa en ljus men mysig känsla i din lägenhet.

Förvaring på höjden

Genom att bygga förvaring på höjden möjliggör du att utnyttja förvaringsmöjligheterna till max. När du bor litet kan det vara bra att använda sig av stängd förvaring, som t.ex. en byrå istället för öppna hyllor. Då skapar du en mer städad känsla i din lägenhet.

Speglar

Speglar får rummet att kännas större än vad det är. Spegel i hallen är en vanlig dekoration, genom att även placera speglar vid matbordet, sängen eller soffan för att rummet ska upplevas större.

Bra belysning!

Satsa på att få till bra och naturlig belysning i din lägenhet. Använd dig av flera ljuskällor istället för en stor. Då ökar du ljuset i lägenheten vilket skapar en känsla av större utrymme. Genom att satsa på tunna gardiner får du även ett bättre ljusinsläpp i din lägenhet.