Hoppa till innehåll

Nytt koncept i baren på Emilsborg!

En ny studentpub tar över lokalerna vid Emilsborg på Gibraltargatan. 1 februari nästa år slår The Pig ”N” Whistle upp dörrarna för första gången.

– Nu satsar vi på studenterna. Det är ändå de som bor där, säger ägaren Charlie Mycock.

För få pubar på för många boende. Det är en ganska bra sammanfattning av

utelivet i Johanneberg. Nu blir det ändring på det. I början av februari öppnar nämligen en bit av London på Gibraltargatan – The Pig ”N” Whistle. Charlie och Diana Mycock har stora planer för sin nya pub. Ett händelserikt ställe. En studentpub med förmånliga dryckespriser och god mat.

Richard Carrera blir restaurangansvarig och ansiktet bakom baren. I februari tar han med sig sin erfarenhet från Storbritannien där han bott och jobbat länge. Det finns mycket i London som han tycker att Sverige får för lite av. Därför är han tydlig med hur ofta de ska arrangera events:

– Varje dag! säger han och skrattar.

Han har en bakgrund som promotion manager för We Are Festival i London. Dessutom har han jobbat på flera olika studentpubar och nattklubbar runt om i Storbritannien.

– Jag ska ta med mig en del av London till The Pig ”N” Whistle. Vi ska köra allt från quizkvällar till fester och gäst-DJ:s. Vi kommer att laga de starkaste kycklingvingarna i världen och göra det till en tävling. Du får tio minuter på dig att äta 20 vingar. Klarar du det får du en tröja och din bild på väggen, annars går du tomhänt, säger han.

Varje fredagskväll har ett tema, 80-talsfest, neon- eller djungelfest. Brunch serveras på söndagar med en gospelkör i bakgrunden – en gospelbrunch med andra ord. Johannebergs nya studentpub tänker inte hålla igen. Richard Carrera är bara positiv.

– Det kommer att bli kul. Det är hela grejen, säger han.

De obligatoriska quizkvällarna på The Pig ”N” Whistle får en extra knorr. Leende berättar Richard Carrera om hur priserna ska ligga dolda bakom tio olika lådor, av vilka vinnarlaget får öppna en. Vinsterna kommer att variera mellan allt från en toalettrulle till presentkort i baren. Det kan bli mer, men Richard vill inte avslöja vad än. Diana Mycock påpekar att det hela ska vara en rolig grej.

charlieodiana

 

– Men man ska kunna vinna något riktigt också. Det är därför vi har presentkorten, säger hon.

Givetvis ska man kunna spela biljard eller dart. Det är viktigt enligt Diana Mycock.

– Vår första tanke när vi såg de nya lokalerna var att biljardbordet saknades. Det kommer vi att ändra på, säger hon leende.

Varför nischa sig när man kan köra ”fusion cooking”? Blandade rätter är ett vinnande koncept enligt Charlie och Diana Mycock. De föredrar ett brett sortiment med färska råvaror och blandade rätter, gärna från olika delar av världen. Detsamma ska gälla på The Pig ”N” Whistle, dock med mer puborienterade rätter. Varför inte dela på ett gäng heta kycklingvingar och sötpotatischips?

I dagsläget jobbar paret på deras egen restaurang Charlie’s Bistro, ett litet ställe med vardagsrumskänsla längre ner på Gibraltargatan. Glasflaskorna, många från det lokala Oceanbryggeriet, skymtar på andra sidan baren. Här riskerar du inte att glömmas bort av personalen. Det är lätt att prata och ägarna socialiserar gärna. Man ska emellertid inte röra ihop restaurangen med The Pig ”N Whistle. Det blir snarare som två skilda världar, i alla fall om man får tro Charlie själv.

exteri

Gibraltargatan 60

– Vi är en liten, väldigt personlig restaurang. Det är så vi vill ha det. Det är ingen pubkänsla. The Pig ”N” Whistle ska vara en riktig pub, och det ska hända grejer, säger Charlie Mycock.

Studenterna ska vara en del av puben. Det är en självklarhet för Charlie, Diana och Richard. Om en förening vill arrangera, ett band spela akustiskt eller en komiker köra stand-up är de välkomna. The Pig ”N” Whistle ska vara en plats för händelser. Det låter kanske klyschigt, men skratt och sång lär bli en del av pubens koncept.

– Vi vill att alla ungdomar och studerande ska ha en krog att gå till. Då kan de komma ner till The Pig ”N” Whistle. Det ska bli väldigt kul och spännande, säger Diana Mycock.

brdisk

Charlies Bistro – interiör

Faktaruta:
Var
: Gibraltargatan 80
När: Premiäröppning 1 februari
4 februari kommer DJ Jakki Degg från Storbritannien till The Pig ”N” Whistle.
Vill du jobba extra? Vill du arrangera en biljardturnering eller akustisk spelning? 15 januari har du möjlighet att träffa personalen på The Pig ”N” Whistle. Tag med ditt CV och/eller dina idéer och snacka!
Följ the The Pig ”N” Whistle på Facebook för uppdateringar.

Text: Gustav Påhlsson
Bild: Amalia Högdahl