Hoppa till innehåll

Ett steg närmare bygge på Emilsborg

Chalmers studentbostäder 20131127.indd

I december antog byggnadsnämnden i Göteborg detaljplanen för Emilsborg 5. Därmed har vi kommit ett steg närmare bygget av cirka 120 nya studentbostäder på Emilsborg.

Det är strax intill vårt studentboende på Gibraltargatan 78 på Guldheden som vi planerar att bygga 120 nya studentlägenheter. Lägenheterna kommer att vara i varierande storlek, 20–55 kvadratmeter, och alla innehåller kök samt helkaklat badrum med dusch och wc.

– Här bygger vi många lite större lägenheter. Drygt 30 stycken är på över 40 kvadratmeter, säger Åke Thunberg, projektchef på Chalmers Studentbostäder.

Lite speciellt är att huset byggs i en slänt som souterräng och har varierande höjd, 5–8 våningar. Lägenheterna fördelas på alla plan utom på plan tre, där en förskola ska ligga. Förskolan kommer att ansluta till parken som ligger nordost om byggnaden, vilket ger en fin och skyddad utemiljö för förskolan.

I projektet ingår också att trafikkontoret upprustar den befintliga gångbanan till gång och cykelbana.

– Målsättningen är att bygga enligt SGBC:s klass Guld. Det innebär högt ställda krav på miljö och hållbarhet bland annat vid val av material, energiförbrukning och inomhusklimat. Det lyckades vi med i vårt senaste projekt, Nålskäran på Doktor Forselius Backe, som blev Sveriges första studentboende att uppfylla guldkraven, säger Åke Thunberg.

I december 2015 antog byggnadsnämnden i Göteborg detaljplanen. Målsättningen är att börja bygga i början av 2017 och att inflyttning ska kunna ske under 2018.

Intresseanmälan kommer att inledas tre till fyra månader före inflyttning. Håll utkik på vår webb.

Illustrationer: T & E Arkitekter
emilsborg_5_2