Hoppa till innehåll

Bekräftelse på uppsägning av lägenhet (Korttidskontrakt)

Utflyttning och inlämning av nycklar ska ske senast sista kontraktsdagen klockan 10.00. 

När och var ska du lämna in nycklarna?

Nycklarna kan lämnas in senast kl.10 på din sista kontraktsdag. Sista kontraktsdagen kan du se på Mina Sidor under Avtal/Giltighetstid ”Till och med”. Skulle du ha valt månadsflytt, d.v.s. tre kalendermånaders uppsägningstid och ha avtalsslut vid ett månadsskifte ska nycklarna ska vara inne första helgfria vardagen nästkommande månad. T.ex. om din sista kontraktsdag är 30:e juni 2021 gäller att du senast ska lämna in nycklarna 1 juli kl.10.

Visning av lägenhet

Om du har ett korttidskontrakt sker ingen visning av lägenheten.

Städa lägenheten

Tänk på att lägenheten ska vara helt tömd och städad. Tänk också på att åtgärda eventuella skador i lägenheten, som exempelvis att du spacklar igen hål på väggar och målar. Spackel och målarfärg av rätt kulör kan du få i kundmottagningen. Kom ihåg att göra felanmälaom det finns övriga fel till din bovärd så att det finns möjlighet för oss att åtgärda det innan nästa hyresgäst flyttar in. Har du ett förråd så ska det även tömmas innan nycklarna lämnas in.

Snart är det dags att flyttstäda

Tänk på att göra en ordentlig flyttstädning av hela lägenheten. Under Bo hos oss och Uppsägning och utflyttning här på hemsidan finns en städguide och mer information som kan vara bra att veta inför din utflytt.

Möblerad lägenhet

Om du hyr en möblerad lägenhet ska möblerna lämnas kvar i lägenheten när du lämnar den. Korttidskontrakt baseras i dagsläget på Masterlägenheter.
Klicka här för mer information om möbler i Masterlägenheterna.

Även de områden som eventuellt inte finns med på checklistan måste städas.

Det är lätt att glömma:

• Golvbrunnen i badrummet och avloppet i handfatet

• Att dra ut spis och kylskåp för att städa under och bakom

• Köksfläkten


Några tips:

• Det kan vara bra att börja med att frosta av frysen det tar tid

• Stålull är bra till spis, ugn och diskbänk

• För att få bort beläggningar på kakel är en skurborste eller fönsterskrapa ett bra hjälpmedel.

Städbesiktning sker efter det att du har lämnat lägenheten. Måste vi städa innan nästa hyresgäst flyttar in kommer vi att debitera dig kostnaderna för detta. 

Samarbete med Vital Städ

Vi har ett samarbete med Vital Städ. Vi har ingått ett samarbete med städfirman Vital Städ. Samarbetet har tagits fram för att underlätta för våra hyresgäster då de ska flytta ut. Om du anlitar Vital Städ när du flyttar ut garanteras du en helstädad lägenhet som blir godkänd i städbesiktiningen.

RUT-avdrag
Om du anlitar Vital Städ kan du ta del av RUTavdraget för att få ett bättre pris. Mer information om RUT-avdrag finns på Skatteverkets hemsida.

Klicka här för att boka Vital Städ.

Det är viktigt att du tar del av informationen kring utflytt som finns tillgänglig här på hemsidan.
Klicka här för att komma till sidan om uppsägning och utflyttning.

 

Vänligen

Chalmers Studentbostäder

Senast uppdaterad 2020-12-30