Hoppa till innehåll

HSB Living Lab (Gammal)

HSB Living Lab

Snart dags för inflyttning

Den 9 mars läggs de 23 bostäderna ut på Boplats Göteborg. Men innan du söker, tänk dig noga för… viktigt att du ställer dig frågorna om du kan tänka dig att bo bland mätutrustning, tvätta tillsammans med kompisar i foajén och ha världens forskningselit springandes i huset?

Om det blir ett ja här så kan HSB Living Labs vara något för dig. Vi ska inte sticka under stol med att det kommer bli ett speciellt boende. Men vill du bo i en unik och dynamisk miljö, där du samtidigt som du får ett modernt boende också kommer att knyta kontakter med studenter, forskare och näringsliv – ja då har du hittat hem. Dina beteenden och upplevelser av forskning och tester kommer att ge oss ovärderlig input till att utveckla framtidens boende.

Vem kan bo här?

För att bo i HSB Living Lab är grundkriterierna att du är student och läser på Chalmers tekniska högskola eller Göteborgs universitet och är registrerad på Boplats Göteborg. Men framförallt krävs det att man verkligen vill bo i ett levande labb. Därför kommer de 60 sökande med längst tid på Boplats och som även uppfyller grundkriterierna, kallas till ett slags audition. På denna får de utvalda information om hur det kan vara att bo i HSB Living Lab och intervjuas om förutsättningarna för boendet.

På plan 2 och 4 finns totalt finns 23 lägenheter att söka. 18 går till studenter och 5 till HSBs medlemmar. Varje lägenhet är på nästan 47 kubik, vilket är ett nytt sätt att beskriva funktion på. Detta betyder att lägenheter har måttet 3,6 x 3,6 x 3,6 m. I boendekluster om 6 lägenheter finns även gemensamhetsytan med kök, dusch och balkong. Dessutom har alla boende tillgång till samverkansplanet i bottenvåningen.

Hyran för studentlägenheterna kommer att ligga på cirka 4 650 kronor i månaden. I hyran ingår bredband, varmvatten, uppvärmning och el.

Är du medlem i HSB? Då kan du söka någon av HSBs 5 lägenheter. Är du dessutom bosparare och mellan 18-29 år har du förtur till dessa. Dessa lägenheter söker du samma sätt som studentlägenheterna, på Boplats. I dokumentet FAQ Living Lab hittar du svaren på dina frågor.

 

 

HSB-Living-Lab-fasad-sept 2015

Vägen till inflyttning – 5 steg

1. 9 mars. Fram till detta datum kan du anmäla intresse till att bo i HSB Living Lab på Chalmers studentbostäder: hsblivinglab@chalmersstudentbostader.se
2. 9-18 mars ligger de 23 lediga lägenheterna sökbara på Boplats Göteborg.
3. 26 mars. Drygt en vecka senare skickas inbjudan ut till 40 studenter som uppfyller urvalskriterierna. Kort därefter kallas till en audition där de får information om hur det är att bo i HSB Living Lab och intervjuas om förutsättningarna för boendet.
4. 31 mars hålls audition på Chalmersområdet i Göteborg. Plats och tid kommer att meddelas de 40 sökande som uppfyller urvalskriterierna.
5. 1 juni är det inflyttning i HSB Living Lab.