Hoppa till innehåll

Bredband

Chalmers Studentbostäder erbjuder våra hyresgäster internetanslutning på 1000 Mbit/s via vårt egna fibernät. Du får en fast IP-adress och vi har naturligtvis stöd för IPv6. I de flesta bostadshus fungerar internet på en gång, och du behöver du bara koppla in en sladd från din router till uttaget i väggen. Det kan finnas flera uttag, så du kan behöva testa dig fram. I nedanstående bostadshus finns instruktioner i ditt elskåp samt i detta dokument för hur du får igång ditt internet:

  • Uddjaur, Gibraltarkroken 4
  • Nålskäran, Doktor Forselius Backe 6
  • Gibraltargatan 84–92 (de nybyggda delarna)
  • Gibraltargatan 78 (instruktioner i klädkammare istället för elskåp)

Det finns ett undantag för er som bor i Kapellgången 1 eller 6. Ni behöver själva teckna avtal med Framtidens bredband och anmäla fel till dem, du kan läsa mer via denna länk.

TV

Varje hyresgäst betalar själv för TV-abonnemanget, vilket ger alla hyresgäster friheten och flexibiliteten att välja mellan olika kanalpaket ifall man önskar att se på TV. De uttag som sitter i en del av lägenheterna har varit ur funktion sedan 5 år tillbaka. Om du önskar att titta på tv är det möjligt via nätet på datorn eller TV-abonnemang.

Teknisk information

Vårt fibernät är anslutet till svenska universitetsdatornätet, SUNET, via redundanta länkar. Det ger en snabb och driftsäker anslutning till Chalmers och universitetens datornät. Dessutom är fibernätet direkt anslutet till en central knutpunkt för Internet i Göteborg (Netnod), där trafikutbyte sker med många svenska operatörer. Vi köper även in extra kapacitet till Europa från operatören Bahnhof. Nätverksutrustningen består av swicthar och routrar från Juniper Networks (uppgraderat 2011) som är anslutna till ett redundant 10Gbit/s stamnät mellan våra fastigheter.