Publicering av lediga lägenheter

Chalmers Studentbostäder har 2240 studentlägenheter för studerande på Chalmers och Göteborgs universitet. Vanligtvis publiceras lediga lägenheter tisdag till onsdag varje vecka.

Lediga lägenheter    Våra uthyrningsregler

 

Badet har öppnat igen!

20 augusti, 2019

Under sommaren har vi haft badet stängt för underhåll och städning, men nu är det öppet igen! Badanläggningen ligger på Gibraltargatan 80 och består av en pool och bastu för dam respektive herr. Du kan läsa mer om badets öppettider och hur du får tillgång till badet här!

Vi tar ett kliv mot 450 nya studentlägenheter!

15 augusti, 2019

Nu börjar detaljplanearbetet för ny exploateringen av Hotermanska komma igång! Trafikkontoret och Fastighetskontoret är resurssatt, och därmed kan detaljplanearbetet börja! Ny exploateringen kommer bli ungefär 450 nya studentbostäder, och vi tar därmed ett stort kliv mot vårt mål att ge fler studenter ett boende! Vill du läsa mer om våra projekt? Klicka här!

Formella krav för att bo hos oss?

24 juni, 2019

Inför terminsstart brukar det vara tufft att få en studentlägenhet i Göteborg. Vi på Chalmers Studentbostäder försöker ändra på detta genom att bland annat bygga nya bostäder. Innan 2019 års utgång kommer vi ha skapat 219 nya studentlägenheter i Göteborg! Något annat vi gör kontinuerligt är att kontrollera så att de som bor hos oss har rätt till det. För att få inneha ett hyreskontrakt hos oss så måste man uppfylla vissa krav, däribland att ta minst 7,5 poäng per termin vid Göteborgs Universitet eller Chalmers Tekniska Högskola, samt att man är betalade kårmedlem vid någon av följande Studentkårer: Chalmers Studentkår Sahlgrenska Akademins Studentkår Konstkåren Göta Studentkår Handelshögskolans i Göteborg Studentkår Mer om våra uthyrningsregler kan du läsa i detta dokumentet och på denna sidan. Under sommaren så kommer vi att kontrollera kårmedlemsskap och efter omtentamensperioden i augusti tagna högskolepoäng för vårterminen. Om man som hyresgäst behöver söka dispens från studiekravet så kan man inkomma med en ifylld blankett om det. Har du frågor om ovanstående är du välkommen att kontakta oss på info@chalmersstudentbostader.se.