Hoppa till innehåll

Studenttips

Näst vecka kickar vårterminen igång för både Chalmers och Göteborgs universitet. Därför vill vi ge dig lite goda råd som kan vara bra att tänka på.

 

1.Registrera dig i vår bostadskö

Kanske har du inte lyckats hitta en bostad än eller så vill du flytta till någonting nytt! Oavsett rekommenderar vi dig som studerar att ställa dig i vår bostadskö för att börja samla poäng redan idag.

 

2. Förnya eller aktivera ditt kårmedlemskap

Som medlem i vår bostadskö kan du samla maximalt 365 köpoäng innan du börjar studera. Därefter behöver du ett aktivt kårmelemskap på Chalmers eller Göteborgs universitet för att dina poäng ska fortsätta ticka på. Kom därför ihåg att du som redan är student behöver förnya ditt  kårmedlemskap varje termin.

 

3. Ansök om studiemedel och bostadsbidrag

Som ny student behöver du ansöka om studiemedel via CSN. Du som är under 29 år och studerar kan även ha rätt till bostadsbidrag via försäkringskassan. Summan beräknas på dina inkomster samt vad  vad din bostad kostar, hur stor bostaden är samt vad den är för typ av bostad.

Läs mer om bostadsbidrag på försäkringskassans hemsida.

 

4. Pluggpauser

Självklart är studierna viktiga men kom ihåg att det är minst lika viktigt att komma ihåg att ta pauser mellan raderna i kurslitteraturen. Hjärnan behöver återhämta sig för att kunna ta in information. Kom ihåg att du behöver lite fritid!

 

5. Kursregistrering

Kom ihåg att du behöver registrera dig på dina kurser via ladook.