Hoppa till innehåll

Nyantagen 2023?

Är du nyantagen student vid Chalmers tekniska högskola och letar studentlägenhet i Göteborg till hösten? I så fall är detta en sida för dig.

Vi på Chalmers studentbostäder har varje år, ett antal lägenheter reserverade för nyantagna studenter. Lägenheterna lottas ut men du som söker behöver vara registrerad i vår bostadskö. Lägenheterna det rör sig om är ett rum och kök med maxhyra på 5400kr /månad fördelade runt om i vårt bestånd. Mer om våra bostäder och områden hittar du här.

Processen ser ut följande:

Steg 1: Intresseanmäla

För att anmäla sig till utlottningen av lägenheterna för nyantagna behöver du skicka ett mejl till nyantagen.chalmers@chalmersstudentbostader.se och skriva att du är intresserad av att vara med i utlottningen av lägenheter för nyantagna vid Chalmers.

Tänk på att du behöver skicka från samma e-post som du har registrerat i vårt system för att din anmälan ska behandlas.

Steg 2: Urvalet

Urvalet görs slumpmässigt där vi matchar mejladresserna med vår bostadskö och med Chalmers antagningslista. Se till att ha dina kontaktuppgifter aktuella på Mina Sidor.

Steg 3: Erbjudande

Du som blir erbjuden en lägenhet kontaktas av oss via mejl så snart som möjligt när antagningslistorna på Chalmers är klara i början av augusti. Om du inte hör från oss, blev du tyvärr inte tilldelad en lägenhet men är självklart välkommen att söka via vår bostadskö. Det är inte möjligt att välja lägenhet utan du tackar ja eller nej till de erbjudandet du fått. Tackar du nej går det vidare till en annan sökande och du behåller dina köpoäng.

Steg 4: Kontraktsskrivning

När det är dags för kontraktsskrivning kommer du få signera detta digitalt. Samtidigt behöver du ladda upp ditt antagningsbesked från Chalmers. På kontraktet framgår vilket datum du får tillträde till lägenheten. Detta går inte att ändra på. När kontraktet är signerat nollställs dina köpoäng. Se till att du läst våra boendevillkor innan du skriver på så du vet vad som gäller för att få bo hos oss. Dessa hittar du här.