Hoppa till innehåll

Ny student?

Har du kommit in på drömutbildningen på Chalmers eller Göteborgs universitet?

I så fall önskar vi dig ett stort grattis till ditt antagningsbesked!

Vi på Chalmers studentbostäder är medvetna om att det som ny student kan finnas en hel del frågetecken såhär vid terminsstart. Därför har vi samlat lite tips som kan vara bra att tänka på både som ny student och som boende hos oss.

Registrera dig i vår bostadskö
Har du inte lyckats hitta bostad ännu? Glöm inte att registrera dig i vår bostadskö redan idag. Du börjar du samla poäng i vår bostadskö direkt. Lediga lägenheter publicerar vi här, vanligtvis på tisdagar och onsdagar. Mer information om vår bostadskö hittar du här.

Aktivera ditt kårmedlemskap
När du börjar studera är det viktigt att du aktiverar ditt kårmedlemskap på Chalmers eller Göteborgs universitet. Kårmedlemskapet ger dig som student flertalet förmåner så som tillgång till studentrabatter via Mecenat eller studentkortet. Dessutom är det viktigt att du har ett aktivt kårmedlemskap i vår bostadskö då det krävs för att samla poäng. Som student vid Chalmers samlar du 2 poäng per dag och som student vid Göteborgs universitet 1 poäng per dag.

Hemförsäkring
Har du kanske fått en lägenhet hos oss, eller är mitt uppe i bostadssökandet? Glöm inte att ha en hemförsäkring från den dag ditt hyreskontrakt börjar gälla. Detta hittar du via t.ex:

Folksam
Trygghansa
Dina försäkringar
Kom ihåg att det kan finnas studentrabatter på flera försäkringsbolag.

Ansök om studiemedel
Kom ihåg att ansöka om studiemedel från CSN.

Ansök om e-faktura
Vill du förenkla dina hyresbetalningar? Hos oss kan du ansöka om e-faktura via din internetbank. Mer information hittar du här.

Ha kul!
Till sist vill vi påminna om att studietiden ska vara roligt! Förhoppningsvis har du massor med nya kompisar och evenemang att se fram emot under din studietid!