Hoppa till innehåll

Vi har ett av Göteborgs bästa hus

drfors7

Nu har vår senaste nyproduktion, Kv. Nålskäran på Dr Forselius Backe, officiellt utsetts till ett av Göteborgs bästa hus. Det var i samband prisutdelningen för årets bästa byggnad som Chalmers Studentbostäder mottog det fina omdömet.

Priset delas ut av Per och Alma Olssons fond till “den byggherre som under nästföregående år färdigställt det eller de hus som visat sig bäst motsvara estetiska samt därjämte hygieniska och praktiska krav”.

Kv. Nålskärna var ett av 12 nominerade bidrag och Per och Alma Olssons fond har bland annat imponerats av fasadens utformning. Så här skriver de i motiveringen: ”Vi är särskilt imponerade av den skickligt gestaltade fasaden med sina snedställda cortenavskärmningar runt fönstren som kontrasterar mot den kompakta mörka tegelväggen som arkitektoniska utropstecken och samtidigt klarar bullerdämpningen”.

– Med tanke på hur många projekt som har genomförts i Göteborg under 2016 är det verkligen jätteroligt att vårt hus är ett av tolv i Göteborg som har uppmärksammats i detta fina pris, säger projektchef Åke Thunberg.

Vinnare blev Däckshuset i Sannegårdshamnen, byggt av Familjebostäder och ritat av Wingårdh arkitektkontor.