Hoppa till innehåll

The Pig ’N’ Whistle är i full gång

pigBILJARDPuben i studentkomplexet Emilsborg på Gibraltargatan är i full snurr. Snart har det gått tre veckor sedan dörrarna öppnades för första gången. Nu är dags för min The Pig ’N’ Whistle-debut.

– Kolla! De har ett biljardbord, hörs några av gästerna ropa. Därefter kommer frågan om det kostar något att spela. Svaret är nej,

biljard ingår. Detsamma gäller för darttavlan lite längre in i puben. The Pig N’ Whistle är ett ställe som studenter har råd att gå till.

Öl-, vin- och drinkglas hänger i led bakom baren och doften från nystekta hamburgare ligger i luften.

Fredagens after work-buffé står uppradad på bardisken och fångar blicken så fort man kliver in genom dörren. Bakom baren skymtar köket och kockarna. Menyn skapar viss beslutsångest. Det är svårt att välja mellan halloumiburgare, pizza, ribs, kycklingvingar och mycket mer.

Å andra sidan inger det ett visst lugn. Du lär inte bli besviken vad du än väljer.

– Vi satsar på att göra bra mat. Våra priser är anpassade efter studenter, men alla är givetvis välkomna. säger delägaren Diana Mycock.
Klassisk pubmat – burgare, pizza, ribs, kycklingvingar och mycket mer. Dessutom glider gärna blicken mot texten ”add pigDARTholy fuck chilli”, som står skrivet under olika rätter. Man blir tämligen intresserad. Diana Mycock skrattar och förklarar:

– Det är en speciell hemmagjord chilisås som passar bra till vår mat, säger hon. Och matutbudet är som sagt brett, pubkäket är inte allt.

– Vi kommer ha en dagens rätt som ska variera, thaigryta med ris, wokade nudlar, pasta eller något annat. Man ska kunna gå hit två gånger i veckan utan att behöva äta hamburgare båda gångerna. Och vill man inte sitta här kan man ta med sig maten, säger Diana Mycock.

När jag dricker min Zubr – tjeckisk öl för 40 kronor – kan jag inte undgå den akustiska gitarren i hörnet bredvid mig. Diana Mycock berättar att det är ”open mic-kvällar” på måndagar, då får vem som helst spela och sjunga. Och om du inte kan ta ackord på gitarr står det ett piano bredvid. Det blir flera event på The Pig ’N’ Whistle, bland annat quiz på söndagar från klockan 19:00. Vinnarlaget får välja en utav flera stängda lådor. Vad som finns däri varierar. En gaffel eller ett presentkort. Välj rätt, du får bara en chans.

Även onsdagar är en bra och rolig dag på The Pig ’N’ Whistle. ”Hottest wings-challenge” är ett vinnande koncept:

– Vår personal kommer ut med beställningen iklädd labbrock och gasmask. Sen har man fem minuter på sig att äta 15 riktigt, riktigt, riktigt starka kycklingvingar. Den som klarar det får en bild på sig själv uppsatt på vägen innanför entrén. Den som inte klarar det får också en bild men får göra ”tummen ner”, säger Diana Mycock och skrattar.pigBUFFE

Tjeckiskt öl i all ära, men befinner man sig i Göteborg är det alltid positivt med ett bredare utbud. Vill du framhäva din göteborgsdialekt och gå ”all in”? Beställ då en Glenn NO 5 från det lokala Oceanbryggeriet. Den kommer passa utmärkt tillsammans med de marinerade oliverna, chipsen, nötterna, eller varför inte popcorn? Det finns mycket att välja på i såväl mat- som dryckesväg.

Bredvid baren står en upplyst popcornmaskin. Den är fullt fungerande och används regelbundet, tro inget annat. Och om du inte är sugen på poppad majs kommer du snart inse att maskinen ändå klär puben på ett snyggt sätt. Den sprider en känsla som inte finns på många andra ställen i stan.
Det blir en tidig kväll för min del. Men jag kommer antagligen snart tillbaka. På söndag är det nämligen både brunch med gospelmusik mellan 11:00 och 15:00 och quiz från 19:00. Då kan man inleda dagen genom att bunkra upp med buffén på pannkakor, bacon,  ägg, nybakat bröd och grönsaker för 119 kronor, och senare ta några öl och försöka vinna quizet.

 

Händer på The Pig ’N’ Whistle

Måndag Open mic. Vem som helst är välkommen att framföra en låt.
Tisdag 2 för 1 på varmrätter. Precis vad det låter som. Köp två, betala för en.
Onsdag Förutom ”Hottest wings challenge” kan ni köpa åtta valfria flasköl och få en ”bucket” med kycklingvingar på köpet.
Fredag After work 16:00 – 19:00. Tacobuffé och dryck för 119 kronor.
Söndag Gospelbrunch mellan 11:00 och 15:00. Quiz kl. 19:00.
pigANSLAG
Öppettider
Måndag till torsdag – från 16:00
Fredag – från 15:00
Lördag – från 13:00
Söndag – från 11:00

 

 

 

 

 


Gilla The Pig ’N’ Whistle’s Facebooksida för mer information och nyheter.

Text: Gustav Påhlsson
Bild: Amalia Högdahl