Hoppa till innehåll

Hur söker jag bostad? (Gammal)

Söka bostad – gäller till 1 april 2017

OBS: Reglerna och informationen nedan gäller till och med den 1 april 2017.
Chalmers Studentbostäder övergår till ett eget kösystem våren 2017 och det kommer att innebära förändringar för hur du ställer bostadskön. Information om de nya reglerna publiceras här på webben senast vid årsskiftet. Läs mer på Nytt kösystem våren 2017 Läs mer om Uthyrningsregler i DokumentarkivetLänk till Boplats

Både medlem och medsökande

Du kan vara registrerad som betalande medlem på Boplats samtidigt som du är medsökande med någon annan.

När finns lediga lägenheter?

Av våra 2000 lägenheter blir ungefär 600 lediga varje år och flest lediga lägenheter finns under perioden april–juli. All publicering av ledig lägenheter sker via Boplats Göteborg och huvudsakligen på onsdagar och torsdagar. Endast enstaka lägenheter publiceras andra dagar, exempelvis vid sena återbud.

Kötid

Vi har för närvarande en kötid på 2–3 år till våra bostäder. När du får ett kontrakt hos oss nollställs dina ködagar i kön.

Vem får kontrakt?

Den som har längst kötid bland dem som svarat ja på visningserbjudandet får lägenheten. Vi gör också en kreditupplysning innan vi skriver kontrakt. Om du inte klarar vårt krav på kreditvärdighet får du meddelande om avslag och att du inte kan få erbjudande om kontrakt.

Efter att du fått bostad dröjer det 18 månader innan du får söka hos oss igen.

Kontraktskrivning

När du tilldelats kontrakt på Boplats ska du kontakta oss för att boka tid för kontraktskrivning. Kontraktskrivning sker i regel på torsdagar mellan klockan 16 och 19 i kundmottagningen. Ta med legitimation, studieintyg samt bevis på betald kåravgift. Om du är nyantagen student tar du med antagningsbeviset.

Övriga frågor

Vänd dig till Boplats Göteborg om du har frågor om din kötid eller problem med din registrering.
Om du har frågor om Chalmers Studentbostäder, våra bostadsområden och lägenheter är du välkommen att kontakta vår kundmottagning, 031-772 97 00 eller info@chalmerstudentbostader.se
Länk till Boplats

2N2A4101x