Hoppa till innehåll

Nytt kösystem 1 april – Gammal

Nytt kösystem 1 april

Den 1 april startar vi med uthyrning av lägenheterna i vårt egna system här på vår webb.

Tidplan

Förändringen genomförs enligt nedanstående plan:

  • 28 mars publicerar vi lediga lägenheter på Boplats för sista gången
  • I perioden därefter gör vi uppehåll med uthyrning. Uthyrning startar upp som tidigast den 17 april och då i vårt nya uthyrningssystem på webben.
  • En övergångsregel gör det möjligt att få med sig del av sina köpoäng från Boplats till vårt kösystem. Det sker i samband med att man registrerar sig i vår kö. Den här möjligheten upphör 1 september. Att du “tar med” poäng påverkar inte din kö på Boplats. Den kön lever sitt liv precis som tidigare.
  • Alla som registrerat sig i vår kö innan den 6 april 2017 erhåller den 1 april som registreringstidpunkt. Vilket innebär att köpoäng räknas från den dagen.

Hur registrerar jag mig?

Hur du registrerar dig beror på om du för närvarande är hyresgäst hos oss eller inte. Det är enklare för dig som är hyresgäst nu.

Jag är hyresgäst nu. Hur registrerar jag mig?

Som aktuell förstahandshyresgäst har du redan ett konto ”mina sidor” och du behöver inte göra någonting. Vi kommer att aktivera dig i bostadskön och vi ser till att du får med dig rätt antal ködagar från Boplats. Det gäller inte dig som andrahandshyresgäst. Du måste själva registrera dig i bostadskön.

Påverkas mina köpoäng på Boplats på något sätt?

Nej inte alls! Att du får “ta med dig” Boplatspoäng innebär inte att de försvinner därifrån. Den kön lever sitt liv precis som tidigare.

Jag vill bli hyresgäst. Hur registrerar jag mig?

Vårt nya system är åtkomligt senast den 1 april och du har till och med den 5 april på dig för att registrera dig och få 1 april som registreringsdag. Vilket innebär att dina köpoäng räknas från 1 april. Vill du ha med dig köpoäng från Boplats måste du vid registreringen i vårt system ange vilken köpoäng du har på Boplats. Du måste också ladda upp ett dokument som styrker detta. Dokumentet ska vara en skärmdump från Boplats hemsida (fliken kontaktuppgifter) där ditt personnummer och antal dagar på Boplats framgår. Kontroll av dessa fakta sker i samband med att du skriver kontrakt för en lägenhet hos oss.

Nya uthyrningsregler

Från 1 april gäller nya uthyrningsregler vilket bland annat innebär kökrav på medlemskap i studentkår.

I väntan på att du ska komma in på en utbildning kan du samla ”förberedande köpoäng” i vår bostadskö. Du kan samla maximalt 365 sådana förberedande köpoäng. För att därefter fortsätta samla köpoäng måste du vara medlem i studentkår. Uthyrningsreglerna i sin helhet hittar du här.

Hur bevisar jag att jag är medlem i studentkår?

Det behöver du inte. Vi får information på dagligdags basis om vilka i bostadskön som är medlem i studentkår.

Ytterligare information om …

…  hur uthyrningssystemet fungerar kommer samtidigt med att systemet släpps; senast den 1 april.