Frågor och svar

 
Vad roligt att du vill söka lägenhet hos oss! Du söker en lägenhet genom att registrera dig i vår bostadskö. Mer information om vår bostadskö och boendevillkor på länkarna Hur söker jag bostad? och Boendevillkor.

Varför får Chalmerister två köpoäng varje dag?
Enligt våra stadgar är vi en stiftelse som syftar främst till att ge studenter vid Chalmers Tekniska Högskola ett boende under deras studietid. Därav får de 2 köpoäng per dag. Som student vid Göteborgs Universitet finns såklart goda möjligheter att bo hos oss!

Det tar vanligtvis mellan 1,5 – 2 år innan du erbjuds till första hyreskontrakt. När du skrivit på ett hyreskontrakt nollställs dina köpoäng, så kom ihåg att återaktivera dig i vår bostadskö om du vill fortsätta samla köpoäng.

Vi har sammanställt en rapport med uthyrningsstatistiken, här kan du se omsättningen av våra lägenheter och statistik över köpoäng. Läs rapporten här.

Det är mycket att tänka på inför att du ska flytta in, och du kanske har en hel del frågor. Du hittar mer information via denna länk. Vi hoppas du kommer trivas i din nya lägenhet!
Det skiljer sig lite beroende på vilken bostad du bor i. I grundhyran ingår vanligtvis hyra för boende, vatten, värme, internetuppkoppling sedan tillkommer en obligatorisk avgift till Förtroenderådet. Avgiften till Förtroenderådet är för närvarande 10 kr/månad. Under fliken Våra bostäder kan du se vad mer specifikt vad som ingår i din hyra.

I en del fastigheter ingår elen i grundhyran och i en del mäts el individuellt och debiteras separat. Till en del av våra bostäder ingår förråd i grundhyran, till andra lägenheter ingår inte förråd utan finns att hyra. Hyresavgiften för förrådet läggs på din hyra, du kan söka förråd och läsa mer här.

Internet ingår i din hyra, via vårt egna fibernätverk. För mer information, vänligen läs mer på länken Bredband och tv
Det är endast lägenheterna som vi hyr ut till de internationella masterstudenterna samt gästforskare som är möblerade, resterande är omöblerade.
Våra bovärdar ansvarar för drift och skötsel av fastigheterna i bostadsomårdena. Om du vill göra en felanmälan gör du det via Mina sidor.
Om du har en vanlig lägenhet är det möjligt att hyra ut din lägenhet i andrahand, exempelvis om du ska studera på annan ort eller vill prova att bo som sambo med din partner. Du kan endast hyra ut din lägenhet i andrahand efter att vi skriftligen har godkänt din ansökan som du gjort via blankett. För dig med Forskarlägenhet, Masterlägenhet eller Korttidskontrakt gäller de regler som står på baksidan av ditt kontrakt. Läs mer om andrahandsuthyrning och medboende
Det gör du enklast via Mina sidor. Vi har minst 7 kalenderveckors uppsägningstid, och i regel sker utflytt en tisdag. Om du ska byta lägenhet inom Chalmers Studentbostäder är uppsägningstiden minst 4 kalenderveckor om du har en vanlig lägenhet. Har du ett korttidskontrakt eller Masterlägenhet gäller 7 kalenderveckorsuppsägningstid. Läs mer om utflyttning på länken Uppsägning och utflyttning
På vår hemsida under fliken Bo hos oss finns mer information om exempelvis tvättstugan, internet och nycklar. Du är också välkommen att kontakta vår kundmottagning om du har fler frågor, du hittar våra öppettider och kontaktuppgifter här!