Nyinflyttad

 

Välkommen till din nya bostad. Vi hoppas du kommer att trivas och ha trevligt med dina grannar. Det finns en hel del att tänka på som nyinflyttad och kanske är det första gången du bor i en egen lägenhet. Som hyresgäst är du ansvarig för att sköta lägenheten så att den är i fullgott skick när du flyttar, men också för att vara en god granne. Mer information finns i inflyttsinformationen “Välkommen till Chalmers Studentbostäder”.

Här är några saker vi särskilt vill att du ska tänka på:

Flyttanmälan

Gör en flyttanmälan i god tid. Det gör du enklast hos skatteverket.

Beställ även eftersändning av post ifall det behövs.

Hemförsäkring

Kom ihåg att teckna hemförsäkring. Ett tips är att höra med din studentkår ifall de har något försäkringsbolag att rekommendera som de har rabatterat avtal med.

Saker på väggarna

Var försiktig med att borra i väggar för att sätta upp ramar, tavlor, hyllor med mera. Om du ändå väljer att borra hål i väggarna, måste detta antingen återställas eller ersättas ekonomiskt vid avflyttning.
Ett tips är att köpa speciella krokar med stift för uppsättning av tavlor. Ett annat är att använda hyllor som står på golvet. På så sätt hjälper du till att hålla lägenheten i bra skick.

Slitage och skador

Du får själv betala reparationer som uppstått på grund av vanskötsel eller skador.
Det kan till exempel vara fettfläckar på väggar, märken i golv eller spräckt tvättställ.

Var en god granne

Se till att du och dina gäster uppför sig väl i fastigheten och inte stör grannarna. Spela inte musik för högt och det ska vara lugnt i fastigheten efter klockan 22.

Se mer under Ordning och trivsel och tveka inte att kontakta din bovärd eller vår kundmottagning om du undrar över något.

2N2A4143x