Flytta in

 

Välkommen till din nya bostad!

Inför att du ska flytta in är det mycket att tänka på, det kanske dessutom är första gången du flyttar hemifrån. Vi har därför samlat all informtion du behöver på denna sida! Om du har fler frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig till oss. Vår kundmottagning finns på Gibraltargatan 82, telefonnummer: +46 (0)31 772 97 00 eller via e-post: info@chalmersstudentbostader.se

Inför att du flyttar in

Innan du flyttar in behöver du göra en flyttanmälan hos skatteverket. För att inte din post ska skickas till fel adress är det en god idé att göra det någon vecka innan du flyttar in. Du kan behöva eftersända din post, du kan läsa mer om det via denna länk.
För att ditt hyresavtal med oss ska vara giltigt krävs en gällande hemförsäkring under hela hyresperioden. En hemförsäkring ger dig ett grundskydd för ditt hem och förråd, ifall du exempelvis skulle drabbas av ett inbrott, vattenskada eller brand. Hör med din studentkår ifall de har något försäkringsbolag att rekommendera, då de kan ha ett samarbete med ett försäkrinsgbolag vilket kan ge dig ett lägre pris.

Dagen du flyttar in

När du flyttar in hos oss får du nycklar till din lägenhet samt din postlåda. Du får dessutom två elektroniska taggar, så kallade Aptus-brickor, som går till allmänna utrymmen. Du kan läsa mer om nycklar och beställa extra via denna länk.
Vi erbjuder våra hyresgäster nätverk då vi har eget fibernätverk, med undantag för er som bor i Kapellgången 6 eller 9. Ni behöver skriva ett avtal med Framtidens Bredband.
Mer information om TV och bredband.
Det är viktigt att betala din hyra i tid, den får du antingen som en e-faktura eller som pdf på Mina Sidor. Läs mer om din hyresavi och anmälan e-faktura här.

Snabbfakta

  • Du kan hämta ut din nyckel hos oss på Gibraltargatan 82 från och med kl. 14 på den första dagen på ditt kontrakt
  • När du hämtar ut dina nycklar ska du uppvisa giltig legitimation
  • Om någon annan ska hämta ut dina nycklar behöver ni fylla i denna fullmakt för nyckeluthämtning