Hoppa till innehåll

Inför vårterminen 2022!

Vi hoppas att ni alla haft en bra start på det nya året! Kanske är du mitt uppe i tentaplugg eller så kanske du ska börja studera under vårterminen. Oavsett så vill vi informera om lite nyttig information som kan vara bra att ha med sig både som gammal och ny student, eller boende hos oss!

Förnya/aktiver ditt kårmedlemskap

När den nya terminen startar går flera kårmedlemskap ut. För att samla köpoäng i vår bostadskö samt för att få bo hos oss behöver du vara kårmedlem i någon av dessa studentkårer:

  • Chalmers Studentkår
  • Sahlgrenska Akademins Studentkår
  • Konstkåren
  • Göta Studentkår
  • Handelshögskolans i Göteborg Studentkår

Om du inte är kårmedlem behåller du de poäng du har men kan tyvärr inte få nya. Detta innebär att om ditt kårmedlemskap hinner gå ut innan du förnyar det kommer du inte få köpoäng för de dagar som du inte är kårmedlem.

Söka bostad

Kanske är du ny student och söker bostad i Göteborg. Vi erbjuder lägenheter via vår bostadskö. Här kan du registrera dig i kön för att börja samla poäng redan idag. Vi brukar säga att man behöver stå i vår bostadskö i ca 1,5-2 år innan man blir erbjuden ett kontrakt. Därför är det viktigt att aktivera och förnya ditt kårmedlemskap varje termin. Som medlem hos Chalmers studentkår samlar du dubbla poäng per dag. Tänk på att du behöver gå in en gång inom var sjätte månad och uppdatera din registrering, annars förlorar du dina köpoäng. När du flyttar in i en ny bostad nollställs dina poäng, logga då in på Mina Sidor och återaktivera dig för att börja samla igen! Du hittar våra lediga bostäder här.

Ha dina dokument redo

För att bo hos oss behöver du bevisa att du studerar. Du behöver intyg för att styrka dina studier genom att uppvisa ditt antagningsbesked eller att du är registrerad på minst 7,5 hp kommande termin vid signering av ditt hyreskontrakt. Du behöver även visa ditt kårmedlemskap.

Folkbokför dig

När du väl blivit tilldelad ett kontrakt hos oss är det viktigt att du folkbokför dig på din nya adress. Utan korrekt folkbokföring saknar du till exempel möjlighet att få bostadsbidrag.
Sedan den 1 juli 2018 är det ett brott att lämna felaktiga uppgifter eller att inte anmäla ändrade folkbokföringsuppgifter till Skatteverket när man flyttar. För att gör en flyttanmälan går du in på skatteverkets hemsida och loggar in med hjälp av e-legitimation. Tänk på att göra din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Då gäller din nya adress från den dag du flyttar in.