Sök
Kontakt
Från
Till
Vädret i Göteborg
Jobba hos oss; vi söker Bovärdar
2014-10-21
Som Bovärd hos oss har du hand om en eller flera fastigheter och sköter om både hus och hyresgäster. Du blir en del av ett arbetslag där det är självklart att hjälpas åt med vardagligt arbete och där ditt bidrag till vår utveckling är värdefullt.

Du som söker har bestämt dig för att du vill arbeta i fastighetsbranschen och du tycker det verkar spännande med studenter som hyresgäster. Yrket har du lärt dig genom erfarenhet eller utbildning och du har körkort.

Senast den 16 november vill vi ha din ansökan. Ytterligare information hittar du på: http://fastighetsjobb.se/bovardar/
Nya Boplats


2014-10-27
Arbetet med att flytta över vår uthyrning till Nya Boplats dröjer men vi hoppas att kunna hyra ut våra lägenheter där i början av november.


Nyheter och regeländringar
Nedan kan du läsa om några av de viktigaste ändringarna för dig som sökande som redovisas på Boplats hemsida:
https://nya.boplats.se/tipshjalp/safungerarboplats/boplats2014


Avgift på Boplats

Från och med 1 januari 2014 kostar det 100 kronor om året att vara bostadssökande på Boplats. Du måste fortsätta att betala när betalningsperioden gått ut för att inte förlora de samlade dagarna.
 

Villkor för att göra intresseanmälan

Bostadssökande måste uppfylla hyresvärdens villkor för att kunna anmäla intresse för en lägenhet. Villkoren sätts av hyresvärden innan publicering och kan handla om att den bostadssökande till exempel skall vara student, skall bo i en viss kommun, eller ha en viss inkomst. Alla villkor publiceras i lägenhetsannonsen.
 

Rangordningen och företräde 

Hyresvärden kan även sätta en rangordning på de som anmäler intresse. En vanlig sådan är dagar på Boplats, det antal dagar som den bostadssökande har varit registrerad hos Boplats, (eller antal dagar sedan den fick det senaste kontraktet.)  Rangordning kan även baseras på en hyresvärds internkö, till exempel HSB-poäng.

För varje lägenhet kan den bostadssökande se vilken turordning hyresvärden använder. När intresseanmälan är gjord kan de se vilken plats de har av alla de som har gjort en intresseanmälan.

Hyresvärden har även möjlighet att ge företräde till en viss grupp, till exempel seniorer eller personer som arbetar i en viss kommun. Bostadssökande som har företräde går alltid före bostadssökande som bara uppfyller villkoren, men alla som uppfyller villkoren kan göra intresseanmälan.

Begränsat antal nej-svar

Efter visning av lägenheten skall den bostadssökande svara om den är intresserad av att skriva kontrakt om den skulle få ett erbjudande. Den som tackar nej eller låter bli att svara 6 gånger under en period av 6 månader, kommer att bli vilande och kan inte söka lägenheter under 6 månader från och med det sjätte nej-svaret. Den bli däremot inte av med sina samlade dagar så länge avgiften betalas.
 

Både medlem och medsökande

Det är möjligt att vara registrerad betalande medlem som samlar dagar och söker lägenheter, samtidigt som man är medbostadssökande hos någon.

Välkommen
Studentbostad i Göteborg "Vårt boende - inte bara tak över huvudet"
Chalmers Studentbostäder erbjuder studenter i Göteborg ett varierat utbud av lägenheter, allt ifrån ett rum med trinettkök till tre rum och kök. Bostadsområdena är attraktivt belägna,...
Läs mer   
När har vi lediga lägenheter?
Lediga lägenheter hos oss ...
... hittar du på tisdagar och onsdagar.

1 april 2013 gick vi över till att publicera lediga lägenheter på tisdag till onsdag varje vecka. Syftet med detta är att du som söker bostad lättare ska kunna ha kontroll på vilka lägenheter som blir lediga hos oss.
Med de gamla ...
Läs mer   
Nytt uppsägningssystem
Uppsägning per kalendervecka istället för kalendermånad
Från och med april 2013 har vi utflyttning varje vecka istället för som tidigare en gång i månaden. Den viktigaste poängen med de nya rutinerna är att du som hyresgäst får ökad flexibilitet. Risken för onödiga månadshyror minskar. Vi kan också få ut våra lediga lägenheter fortare till dem som behöver.
Tack vare detta ...

Läs mer   
Nya uthyrningsregler
2012-08-29
Styrelsen för Stiftelsen Chalmers Studenthem har antagit nya regler för uthyrning av lägenheterna. Några av de viktigaste nyheterna handlar om poängkrav och maximerad boendetid. Du kan läsa mer om de nya reglerna under rubriken Våra uthyrningsregler.
 
Nyheter
Nöjda kunder återigen
2014 hamnar Chalmers Studentbostäder återigen i topp bland stora och medelstora studentbostadsföretag i den kundundersökning vi utför årligen.

NKI (nöjd kund index) hamnar på all time high 4,28 på en 5-gradig skala.

Våra hyresgäster anser att följande förbättrats senaste året:
- Gemensamma utrymmen
- Bättre utemiljö
- Ökad kännedom om våra fastighetsskötare på områdena

Ännu finns potential att förbättra oss enligt våra hyresgäster:
- Klagomålshantering
- En rimligare hyra
- Ventilation och inomhusklimat

Undersökningen är ett utmärkt verktyg för oss i vår dagliga förvaltning. Denna tillsammans med feedback från Förtroenderåd och hyresgäster gör att vi fortfarande kan utveckla Sveriges bästa studentbostäder.

Ett stort tack till alla som deltar  undersökningen!


Joakim Wallin, vd
Vi bygger för framtiden

På Guldheden bygger vi 118 nya studentbostäder belägna vid Doktor Forselius backe. Byggnation startar mars 2014.

På Kapellgången i Landala startar vi tillsammans med Bostadsbolaget en ombyggnation av äldreboende till studentbostäder. Närmare 80 nya studentbostäder kommer att vara färdigställda till höstterminen 2014.

Under 2014 pågår ett omfattande detaljplanearbete på Chalmers Johanneberg. Vi är en av aktörerna tillsammans med Akademiska Hus och Chalmersfastigheter som  vill utveckla Campus med bland annat många fler studentbostäder. I och med detta planerar vi bygga minst 300 nya studenlägenheter på Campus Johanneberg de kommande åren.

Under 2014 pågår även ett detaljplanearbete vid Gibraltargatan som omfattar minst 70 nya studentlägenheter.Arbetet sker gemensamt med Stadsbyggnadskontoret.

Dessa är ett axplock av alla de projektidér vi har. Vi söker ständigt efter nya etableringsområden för att kunna tillgodose Göteborgs studenter med nya studentbostäder. Ofta är dessa processer mycket långa och det är inte alltid som våra idéer blir verklighet då de bearbetats av kommunen men vår målsättning är att tillföra många fler bra, prisvärda studentlägenheter i Campusnära lägen de kommande åren.

Göteborg 2014-02-25

Joakim Wallin, VD
Uthyrningsläget senaste veckan
2013-10-03
Antal uthyrda lägenheter: 7 st
Genomsnittlig kötid: 27 månader
På  Våra kötider hittar du mer information.