Sök
Mer än tak över huvudet
Chalmers Studentbostäder erbjuder boenden i attraktiva lägen, nära Göteborgs högskolor och centrum. Totalt har vi drygt 2000 student- och forskarlägenheter i varierande storlek – från ett rum med trinett, till tre rum och kök.Vårt mål äratt boendet ska ge goda förutsättningar för såväl effektiva studier som stimulerande fritid och gemenskap. Med vårt helhetskoncept erbjuder vi bra bostäder, ett gott omhändertagande och god service.
När har vi lediga lägenheter?
Av våra 2000 lägenheter blir ungefär 600 lediga varje år och flest lediga lägenheter finns under perioden april–juli. All publicering av ledig lägenheter sker via Boplats Göteborg och huvudsakligen på onsdagar och torsdagar. Endast enstaka lägenheter publiceras andra dagar, exempelvis vid sena återbud.
Sök lägenhet på Boplats.
Läs mer om kötid, uthyrningsregler med mera under Söka bostad.
1000 nya lägenheter
Efterfrågan på studentbostäder i Göteborg är mycket stor och Chalmers Studentbostäder satsar framåt. Sommaren 2015 flyttade hyresgästerna in i 118 nyproducerade studentlägenheter på Dr Forselius Backe – Sveriges första studentboende certifierat enligt Miljölbyggnad Guld.
Nu pågår arbetet och planeringen för uppemot 1000 nya bostäder fram till år 2020.
Läs mer under Nya projekt
 
Nyheter
Uthyrning av korttidskontrakt
På vår hemsida annonseras lägenheter med korttidskontrakt när sådana finns lediga. Kontrakten är vanligtvis på ett par månader och utan möjlighet till förlängning.
Vi tillämpar principen ”först till kvarn” och har vi ledig lägenhet aktiveras länken nedan. Du kommer då vidare till en sida med information om de lediga lägenheterna samt hur man ställer sig i kö. 
Anmälan till kö för korttidskontrakt
Satsning på elbilspool
Vid det nybyggda studentboendet på Dr Forslius Backe finns tillgång till två elpoolsbilar.
Det är genom ett samarbete med bilpoolsföretaget Move About som vi erbjuder tillgång till två elbilar – en personbil i mellanstorlek samt en skåpbil. Bilarna är tillgängliga för bilpoolens medlemmar vardagskvällar/nätter och på helgerna.
Mer om Move About http://www.moveabout.se/
Många nöjda hyresgäster
2015 får Chalmers Studentbostäder åter höga siffror i den årliga kundundersökningen. NKI (Nöjd Kund Index) hamnar på 4,27 på en femgradig skala, vilket ligger klart över snittet jämfört med andra deltagande företag och i paritet med fjolårets siffror.
Mellan 80 och 90 procent är som helhet nöjda med såväl bostadsområde, som bostaden och hyresvärdens bemötande och servicenivå.
Läs mer   
HSB Living Lab
Under våren 2016 kommer HSB Living Lab att stå färdigt på campus Johanneberg. 29 studentbostäder med inflyttning våren/sommaren 2016. Under hösten kommer vi att öppna upp intresseanmälan.
Läs mer här!