Sök
Kontakt
Från
Till
Vädret i Göteborg
15°
Välkommen
Studentbostad i Göteborg "Vårt boende - inte bara tak över huvudet"
Chalmers Studentbostäder erbjuder studenter i Göteborg ett varierat utbud av lägenheter, allt ifrån ett rum med trinettkök till tre rum och kök. Bostadsområdena är attraktivt belägna,...
Läs mer   
När har vi lediga lägenheter?
Lediga lägenheter hos oss ...
... hittar du på tisdagar och onsdagar.

1 april 2013 gick vi över till att publicera lediga lägenheter på tisdag till onsdag varje vecka. Syftet med detta är att du som söker bostad lättare ska kunna ha kontroll på vilka lägenheter som blir lediga hos oss.
Med de gamla ...
Läs mer   
Nya uthyrningsregler
2012-08-29
Styrelsen för Stiftelsen Chalmers Studenthem har antagit nya regler för uthyrning av lägenheterna. Några av de viktigaste nyheterna handlar om poängkrav och maximerad boendetid. Du kan läsa mer om de nya reglerna under rubriken Våra uthyrningsregler.
Nytt uppsägningssystem
Uppsägning per kalendervecka istället för kalendermånad
Från och med april 2013 har vi utflyttning varje vecka istället för som tidigare en gång i månaden. Den viktigaste poängen med de nya rutinerna är att du som hyresgäst får ökad flexibilitet. Risken för onödiga månadshyror minskar. Vi kan också få ut våra lediga lägenheter fortare till dem som behöver.
Tack vare detta ...

Läs mer   
Vi går över i nya Boplats
2014-11-26

Nu går vi över till nya Boplats uthyrningssida. Annonseringen har tillfälligt varit avbruten men upptas under vecka 48. På onsdag 26 november annonseras de första lägenheterna.

I samband med övergången till nya systemet byter vi annonseringsdagar. Vi annonserar nu lägenheter onsdag-torsdag. Helt och hållet kan vi inte hålla oss till onsdag-torsdag beroende på att vi ibland får sena återbud och att det därför är extra bråttom med uthyrningen.
 
Nyheter
FAQ - Nålskäran/inflyttning
Satsning på elbilspool
Nu är det klart att det kommer att finnas två elpoolsbilar vid det nybyggda studentboende på Dr Forselius backe.

Chalmers Studentbostäder ser stora miljövinster med denna service.
Läs mer   
Vi bygger för framtiden
På Guldheden bygger vi 118 nya studentbostäder belägna vid Doktor Forselius backe. Vi bygger dessa bostäder med högt ställda miljö- och hållbarhetskrav. Miljöbyggnad Guld är en målsättning. Huset kommer dessutom att var ett rökfritt boende. Inflyttning sker i juni 2015.

Under 2014 pågår ett omfattande detaljplanearbete på Chalmers Johanneberg. Vi är en av aktörerna tillsammans med Akademiska Hus och Chalmersfastigheter som  vill utveckla Campus med bland annat många fler studentbostäder. I och med detta planerar vi bygga minst 300 nya studenlägenheter på Campus Johanneberg de kommande åren.

Under 2014 pågår även ett detaljplanearbete vid Gibraltargatan som omfattar minst 70 nya studentlägenheter. Arbetet sker gemensamt med Stadsbyggnadskontoret.

Dessa är ett axplock av alla de projektidér vi har. Vi söker ständigt efter nya etableringsområden för att kunna tillgodose Göteborgs studenter med nya studentbostäder. Ofta är dessa processer mycket långa och det är inte alltid som våra idéer blir verklighet då de bearbetats av kommunen men vår målsättning är att tillföra många fler bra, prisvärda studentlägenheter i Campusnära lägen de kommande åren.

Göteborg 2014-11-17

Joakim Wallin, VD
Bibehållen kötid när du fått lägenhet hos CSB
När du fått studentlägenhet hos oss via Boplats ska dina ködagar inte raderas. Vi har trots detta fått meddelande från flera nya hyresgäster som de senaste veckorna blivit av med sin kötid.

Om du fått kontrakt hos oss sedan Boplats införde sitt nya system och fått din registeringstid nollstädd, ber vi dig kontakta Boplats direkt för att återfå din kötid.

Chalmers Studentbostäder
Nöjda kunder återigen
2014 hamnar Chalmers Studentbostäder återigen i topp bland stora och medelstora studentbostadsföretag i den kundundersökning vi utför årligen.

NKI (nöjd kund index) hamnar på all time high 4,28 på en 5-gradig skala.

Våra hyresgäster anser att följande förbättrats senaste året:
- Gemensamma utrymmen
- Bättre utemiljö
- Ökad kännedom om våra fastighetsskötare på områdena

Ännu finns potential att förbättra oss enligt våra hyresgäster:
- Klagomålshantering
- En rimligare hyra
- Ventilation och inomhusklimat

Undersökningen är ett utmärkt verktyg för oss i vår dagliga förvaltning. Denna tillsammans med feedback från Förtroenderåd och hyresgäster gör att vi fortfarande kan utveckla Sveriges bästa studentbostäder.

Ett stort tack till alla som deltar  undersökningen!


Joakim Wallin, vd